Topličani oslobodjeni za učešće u ubistvu na Zakintosu

nikola_jovanovic_crvena_karirana-1Nakon prvog saslušanja pred grčkim istražnim organima Topličani Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja i Nenad Jovanović (22) iz Rečice kod Žitorađe oslobođeni su sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog turiste na Zakintosu.

Danijela, Sinišina majka kaže da je presrećna i da je od početka verovala u pravdu.

– Kada sam mu čula glas počela sam da plačem, čula sam da i on plače. Samo mi je rekao da dolazi. Puno je emocija i pravo da vam kažem nismo detaljisali. Jedva čekam da ga vidim  (petak)- kaže presrećna Danijela.

U porodici Petrović kažu da su tek juče postali sveni situacije u kojoj su se Siniša i Neša našli. Sve do tada nisu verovali, jer su znali da su nevini.

– Moj brat se svakog dana javljao. I tog dana me je zvao. Nikada nisam ni pomislila da je stvarno učestvovao u svemu. Najteže je bilo reagovati brzo, jer je trebalo naći grčkog advokata koji će da ih zastupa, a bio je vikend. Ovo je najstrašnija noćna mora koju smo imali, ali smos e probudili iz tog ružnog sna- kaže Sinišina sestra Tijana.

I u porodici Nenada Jovanovića sreća do neba.

– Bratanac mi je javio da su oslobođeni i od tada telefoniram rodbini. Ne mogu da opišem našu sreću i hvala bogu da nam kući dođe živ i zdrav- kazao je otac Nenada Jovanovića Ljubiša.

Oba dva druga iz detinjstva po prvi put su otišla na letovanje u Grčku i zajedno sa još pet Srba optuženi su da su ubili američkog studenta.

Oni bi sutra avionom trebalo da slete na beogradski aerodrom.

B.R

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *