home Društvo, Vesti Učenice iz Belotinca pobednice kviza o zdravlju Crvenog krsta

Učenice iz Belotinca pobednice kviza o zdravlju Crvenog krsta

Nedelju  Crvenog krsta ovdašnja lokalna organizacija obeležila je nizom akcija. Jedan od njih bilo je i takmičenje u znanju, odnosno  priredili su dva kviza „Šta znaš o Crvenom krstu“ za učenike nižih razreda i „Šta znaš o zdravlju“ za učenike 7. i 8. razreda. Ovogodišnje pobednici kviza o zdravlju i bolestima zavisnosti su učenice OŠ „Vuk Karadžić“ odeljenja u Belotincu. Suzana Perić, profesor biologije i razredni starešina, kaže da je izuzetno ponosna jer su njene učenice zauzele prva tri mesta. Prvo mesto osvojila je Janja Nešić VII-10 odeljenje u Belotincu, drugo mesto pripalo je Aleksandri Kalabi VIII-9, a treće Milici Vasić učenici VII-10 odeljenja.

  • Mi smo dugogodišnji saradnici i jako smo zahvalni na razumevanju i saradnji od strane Crvenog krsta Doljevac, koji nas poziva na svaku svoju akciju, bilo da je reč o edukaciji ili humanitarnoj akciji. Moje učenice su pre svega dobri đaci i veoma sam ponosna jer su svojim znanjem zauzele prva tri mesta, pre svega kao profesor biologije, jer smo upravo ta pitanja i teme obrađivali na časovima – kaže Suzana Perić.

Profesorka Perić kaže da već čitavu deceniju uspešno sarađuju sa Crvenim krstom i da su njeni učenici i volonteri ove organizacije.

  • Mi smo se uvek odazivali na zadatke pomoći i humanitarnim akcijama, kao što je bilo za poplavljena područja, za izbeglice… u svakom trenutku smo tu da sarađujemo. Moji učenici su volonteri Crvenog krsta i pomažu u svakojakim akcijama, a pre svega prikupljamo pomoć za predškolsku i školsku decu, prikupljamo sredstva za pomoć pojedincima i slično. Cilj mi je da decu naučim da budu dobri ljudi, humani, velikog srca- ističe prof.Suzana.

Dodaje, da su učenice pokazale odlično znanje, jer su pitanja koja su se našla na testu, obrađivana na časovima biologije, jer bolesti zavisnosti su česte i trebamo stalno pričati o tome kako bi deca što više naučila o njima i izbegla poroke.

  • Pre svega mislim na štetnost duvanskog dima, odnosno pušenje, alkoholizam i uticaj alkoholizma na pojedinca i porodicu, narkomanija, odnosno upotreba psihoaktivnih supstanci i opijata različitih vrsta i naravno najnovija bolest zavisnosti, a to je zavisnost od interneta- dodaje Perić.

Ističe da o tim temama razgovaraju na časovima biologije i ohrabruje decu da o ovim temama razgovaraju sa članovima svoje porodice.

M.J. Foto: S.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *