Učenici IV-12 razreda odeljenja u Malošištu: Deca velikog srca!

Učenici IV-12 razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Malošištu dali su sve od sebe da ulepšaju praznike svojim vršnjacima. Oni su  proteklih dana sakupilii slatkiše, igračke, školski pribor  i napravili paketiće koje će darovati svojim vršanjacima, a koji su u lošijeg materijalnog statusa. Učiteljica ovog odeljena i razredni starešina, Danijela Mitrović, kaže da se oni uvek rado odazovu kada su u pitanju humanitarne akcije, a ovog puta deca su poželela i da obraduju svoje vršnjake.

  • Kao i ranijih godina učenici naše škole odazvali su se pozivu Crvenog krsta Doljevac i prikupili su konditorske proizvode za paketiće deci koja su korisnici socijalne pomoći i deci sa posebnim potrebama. Ti paketići juče su podeljeni mališanima, a moji učenici poželeli su da na sličan način obraduju i svoje vršnjake- rekla je učiteljica Danijela Mitrović.

Učenici IV-12 odeljenja poželeli su da iznenade svoje drugare iz odeljenja i ovom prilikom obezbedili su novogodišnje poklone za decu slabijeg imovinskog statusa.

  • U petak, 28.decembra, imaćemo odeljensku novogodišnju priredbu sa nezaobilaznim Deda Mrazom i Novom Godinom i tada planiramo da iznenadimo pojedine učenike mog odeljenja i poklonimo im paketiće, koje su njihovi drugovi pripremili od srca- istakla je učiteljica.

Učiteljica Danijela ističe da „nekome malo, znači mnogo“ i trudi se da ovakvim postupcima decu nauči da je dati drugome jedan pozitivan postupak, da se trudi da izgradi međusobno poštovanje među decom i da ih nauči da su humanost i saosećanje jedna od najvećih vrlina.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *