Učenici iz Malošišta još jednom pokazali koliko su velikog srca

Današnjom školskom predstavom  učenici četvrtog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojenog odeljenja u Malošištu  pokazali su još jednom da su mali ljudi velikog srca i da ne zaboravljaju svoje drugare. Kako kaže učiteljica  Danijela Mitrović učenici su otišli i korak dalje ovog puta pa su pred paketića za drugaricu Elenu devojčicu sa posebnim potrebama, pripremili i obradovali i novu drugaricu Anastasiju.  Takođe, da lepe želje i čista srca dece ne poznaju granice, govori u prilog i činjenica da su učenici IV-11 odeljenja pripremili  paketić i za jednu bebu, tačnije sestru druga Bobana iz odeljenja, a ona je inače četvrto dete u porodici, pa su prigodnim sitnicama želeli i njoj da ulepšaju praznike.

Novogodišnjoj priredbi prisustvovali su i mališani iz predškolske grupe iz Malošišta, a učenici su za svakog od njih napravili čestitke koje im je uručio Deda Mraz Vasa.

Učiteljica Danijela ističe da se uvek trudi da deci, kada dođe decembar, probudi duh darivanja i nesebičnosti i da simboličnim poklonima jedni druge obraduju i istakla da veliku zahvalnost duguje roditeljima koji su izdvojili sredstva i pomogli da naprave paketiće.

Dodaje da je njoj kao učiteljici cilja da nauči i pokaže deci da je naše malo nekome znači mnogo i da ovakvim gestom smatra cilj ostvaren.

  • Deci se trudim da usadim prave vrednosti, da ako danas nisu pojeli čokoladicu, a poklonili je nekom drugom, u ovim danima darivanja nekome će mnogo značiti. Mnoga deca se nalaze u nezavidnoj situaciji i svako dete treba da se obraduje, a pogotovu pred predstojeće praznike- dodaje Mitrovićeva.

Istakla je na kraju razgovora da je Elena devojčica vesele naravi, mila i dobra, ali joj nedostaje pažnja vršnjaka, a ona je zbog današnjeg poklona bila presrećna. Bili su presrećni i njeni drugari jer su izmamili osmeh i osećaj pripadnosti.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *