Više javno tužilaštvo Niš- Dečak koji je ubio vršnjaka u Niškoj Banji nije krivično odgovoran

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je na svom zvaničnom sajtu,  da je istraga u Niškoj Banji povodom ubistva dečaka 5.oktobra utvrdila  da je trinaestogodišnjeg A.S. lišio života M.M, koji je takođe trinaestogodišnjak, a nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza.

Kako se navodi dalje u saopštenju Više javno tužilaštvo u Nišu obavešteno je da je dana 05.10.2023. godine, oko 11,00 časova u kući, u Niškoj Banji pronađeno beživotno telo A.S. (2010). Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Nišu obavio je uviđaj na mestu događaja i naložio je preduzimanje svih radnji na prikuplјanju dokaza radi rasvetlјavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao.

Nakon prikuplјanja svih relevantnih dokaza utvrđeno je da je A.S. (2010) lišen života od strane M.M. (2010).

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica M.M. (2010) je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života. Shodno odredbama označenog Zakona o navedenom je obavešten Centar za socijalni rad Niš, kao organ staratelјstva, radi preduzimanja mera u okviru njegove nadležnosti, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Podsetimo, kako su preneli mediji, ubistvo dečaka od strane njegovog školskog druga dogodio se u porodičnoj kući M.M. u prepodnevnim časovima u Niškoj Banji, a prema nezvaničnim informacijama, A.S. i M.M. su se najpre posvađali u dvorištu kuće, a potom svađu nastavili u potkrovlju.

Sumnja se da je M.M. nakon toga nožem naneo više povreda po glavi i vratu A.S., od kojih je on na licu mesta iskrvario.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *