Voz udario u autobus i prepolovio ga na prelazu u Donjem Međurovu, petoro poginulih!

Stravičan udes dogodio se jutros oko 7.30 sati,  u selu Donje Međurovo, kada je voz udario autobus! Prema najnovijim informacijama 5 osoba je stradalao među kojima je i jedno dete, a 26 je povređeno. U Kliničkom centru u Nišu zbrinuti su svi povređeni, a više od 10 osoba je životno ugroženo.  Intervenisalo je 7 ekipa hitne pomoći iz redovnog sastava i 10 vanredno uključenih ekipa, rečeno je iz Hitne pomoći u Nišu. Autobus je, kako saznajemo, prevozio decu u srednju školu.

Od siline udarca autobus je prepolovljen.

Kako je rekao dr Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra Niš, hospitalizovano je 26 osoba, 12 osoba je životno ugroženo. Među povređenima je desetoro dece i imaju izuzetno teške povrede, kako je dodao, politarume, povrede više sistema. U toku je pet hitnih operacija kako bi se pomoglo onima koji su najugroženiji.

Hodnici i čekaonice KC Niš prepune su zabrinutih članova porodica.

Među 10 putnika iz voza nema povređenih. Mi smo kontaktirali jednu putnicu iz voza, koja je na sreću nepovređena, ali od stresa nije otišla na posao. Ona je putovala na posao u Doljevcu.

  • Sve se to desilo oko 7:30 sati, ja sam bila u vozu. Prizor je bio stravičan, videla sam da je u autobusu bilo dosta đaka. Putnici u vozu nisu bili povređeni, mislim mi smo samo ugruvani od siline udarca, ali o putnicima u autobusu ne mogu mogu da opšiem. Mi smo izašli iz voza, neki putnici su stajali, ali bilo je dosta ljudu koji su ležali. Nismo znali kako da pružimo pomoć, ali hitna je jako brzo stigla. Vidim da su mediji preneli da je troje poginulo, ali daj Bože da ih ema više, jer je mesto nesreće stravično. Prizor ne mogu da opišem, ja sam jako uplašena, pod stresom, još ne mogu da se smirim. Nisam bila u stanju da odem na posao. Kod kuće sam i tresem se!- rekla je putnica iz voza sa kojim je razgovarala informativna ekipa radio Koprijana.

Železnička kompozicija jednim delom je zbog ovog udesa iskliznula iz šina, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu, navodi se u saopštenju “Infrastrukture železnice Srbije”.

Na pruzi nema branika, ali postoje znaci vertikalne drumske signalizacije. Na mestu nesreće su policija, vatrogasci i Hitna pomoć, kao i železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

 

Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *