Povećava se crni bilans nesreće: Petoro stradalih, među njima i dvoje dece!

Stravična saobraćajna nesreća kod Donjeg Međurova odnosi nove žrtve. Radmilo Jovanović, direktor Klinike za anesteziologiju Kliničkog centra Niš rekao je da se broj žrtava udesa povećao na pet. Tri osobe, od kojih jedno dete, preminuli su na mestu nesreće, a na operacionom stolu povredama su podlegle N. J. (42) i M. K. (15).

Prema nekim informacijama vozač autobusa je povređen i hitno operisan, a mašinovođa je prebačen u Kliniku za mentalno zdravlje.

Svi povređeni, njih oko tridesetak, zbrinuti su u KC u Nišu, gde se lekari bore za život više od 10 osoba sa vrlo teškim povredama.Četvoro povređene dece nalazi se na Dečjoj klinici, ali njihovo stanje nije za sad poznato.

Intervenisalo je 7 ekipa hitne pomoći iz redovnog sastava i 10 vanredno uključenih ekipa, rečeno je iz Hitne pomoći u Nišu.

Hodnici i čekaonice KC Niš prepune su zabrinutih članova porodica.

Među 10 putnika iz voza nema povređenih. Mi smo kontaktirali jednu putnicu iz voza, koja je na sreću nepovređena, ali od stresa nije otišla na posao. Ona je putovala na posao u Doljevcu.

  • Sve se to desilo oko 7:30 sati, ja sam bila u vozu. Prizor je bio stravičan, videla sam da je u autobusu bilo dosta đaka. Putnici u vozu nisu bili povređeni, mislim mi smo samo ugruvani od siline udarca, ali situaciju sa putnicima u autobusu ne mogu mogu da opišem. Mi smo izašli iz voza, neki putnici su stajali, ali bilo je dosta ljudu koji su ležali. Nismo znali kako da pružimo pomoć, ali hitna je jako brzo stigla. Vidim da su mediji preneli da je troje poginulo, ali daj Bože da ih nema više, jer je mesto nesreće stravično. Prizor ne mogu da opišem, ja sam jako uplašena, pod stresom, još ne mogu da se smirim. Nisam bila u stanju da odem na posao. Kod kuće sam i tresem se!- rekla je putnica iz voza sa kojim je razgovarala informativna ekipa radio Koprijana.

Nesreća se dogodila oko 7.30 kada je putnički voz koji je u 7.14 krenuo iz železničke stanice Niš za Prokuplje pri izlasku iz železničke stanice Međurovo udario u putnički autobus. Od siline udarca autobus je prepolovljen, a zadnji deo voza skliznuo je sa šina.

Na pruzi nema branika, ali postoje znaci vertikalne drumske signalizacije.

Meštani Donjeg Međurova ispričali su da je Hitna pomoć brzo došla na mesto nesreće.

Kako kažu, ovo nije prvi put da se desi nesreća i već godinama unazad traže da se pružni prelaz uradi kako treba. Sramota je, ističu, da selo na tri kilometra od grada nema rampu.

U Niš je stigao direktor policije Vladimir Rebić koji je obišao Klinički centar i očekuje se da tokom dana obiđe i mesto nesreće.

Takođe, očekuje se i dolazak ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *