Vozni park JKP Doljevac bogatiji za još jedan kamion smećar

Novi kamion za sakupljanje i transport smeća dobilo je Javno komunalno preduzeće Doljevac, a auto-smećar je doniralo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Kako kaže direktor JKP Doljevac Dalibor Stamenković poklon kamion od 16 kubika za transport komunalnog otpada doniralo je resorno ministarstvo i ova donacija, uz kvalitetne ljudske resurse, garantuje čistija i lepša sela naše opštine, ali i očuvanje zdrave životne sredine.

Vozni park Javnog komunalnog preduzeća Doljevac sada ima 4 kamiona smećara i 2 kamiona-podizača, a od kako je na čelu preduzeća Dalibor Stamenković obezbeđen je nov traktor ka košenje i čišćenje rastinja pored puta, kao i raonaik za čišćenje snega, takođe nedavno su kupljena i dva transportna kamiona.

Povećan je i broj kontejnera po selima, a ovaj auto-smećar dodatno će unaprediti usluge redovnog sakupljanja i odvoza smeća.

  • Saradnja sa resornim ministarstvima rezultira na najbolji mogući način. Želeo bih da zahvalim nadležnima koji su prepoznali problem malih sredina. Ovaj će znatno doprineti da poslove koje obavlja JKP Doljevac budu efikasniji- poručio je Stamenković.

Inače, vrednost ovog auto-smećara je oko 18 miliona dinara, a prošle godine Javno komunalno preduzeće Doljevac je u cilju unapređenja sistema sakupljanja i odvoza otpada kvalitetnije usluge korisnicima i smanjenja rashoda kupilo kamion smećar-podizač kontejnera  čija je vrednost oko 3,5 miliona dinara, a sredstva su izdvojena iz lokalnog budžeta opštine Doljevac.

Kako kaže Stamenković sada imaju dobru tehničku opremljenost, trude se da redovno odvoze smeće iz naseljenih mesta i na kraju razgovora apelovao je na građane da komunalni i druge vrste otpada odlažu na za to predviđena mesta i na taj način daju svoj doprinos očuvanju životne sredine, jer ogromna sredstva se svake godine izdvajaju kako bi uklonili divlje deponije koje nesavesni građani prave  i time zagađuju okolinu.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *