Zapalio se autobus Niš ekspresa kod skretanja za Knežicu

Autobus prevoznika Niš ekspres zapalio se danas oko 11 časova u blizini skretanja za Knežicu, iz za sada nepoznatih razloga. Tom prilikom niko od putnika u autobusu nije povredjen, s obzirom na to da su na vreme izašli iz vozila, kažu za Radio Koprijan neki od njih. Izgoreo je zadnji deo autobusa. Inače, autobus se kretao iz Niša ka Doljevcu. Intervenisali su policija i vatrogasna služba.

Prema tvrdnjama čestih putnika iz ovog kraja, kvarovi na vozilima tog autobuskog prevoznika nisu retki.

Još jedan njihov autobus, podsetimo, zapalio se pre oko godinu dana na relaciji Subotica-Niš, prema pisanju gotovo svih medija u zemlji.

Dešavalo se čak, i to ne jednom, da autobusu otpadne i točak tokom vožnje, o čemu je Radio Koprijan takodje pisao. Naime, decembra 2018. godine na auto-putu kod Doljevca autobus ovog prevoznika je ostao bez točka, a slična situacija dogodila se i na relaciji Prokuplje-Niš januara 2020. godine, prema pisanju tamošnjih medija.

Ovaj prevoznik često je na meti kritika putnika i zbog visokih cena karata za prevoz, kako za pojedinačne deonice, tako i za mesečne kartice, što naročito pogadja roditelje ovdašnjih srednjoškolaca. To je rezultiralo i protestima tokom 2019. godine, ali u suštini i dalje se nište nije promenilo, jer kako pojedini roditelji kažu za naš Radio, novac koji svakoga meseca izdvajaju za ovaj trošak ogromna je stavku u budžetu jednog domaćinstva, naročito ukoliko se ne radi samo o jednom srednjoškolcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *