home Društvo, Vesti Doljevački Crveni krst nizom aktivnosti obeležava Nedelju Crvenog krsta od 9.do 15.maja

Doljevački Crveni krst nizom aktivnosti obeležava Nedelju Crvenog krsta od 9.do 15.maja

Doljevačka organizacija Crvenog krsta i ove godine aktivno se uključila u obeležavanje Nedelje Crvenog krsta, a povodom Svetskog dana Crvenog krsta 8. maja i Nedelјe Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15 maja.

U skladu sa opredelјenjem Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Srbije ove značajne datume obeležava pod sloganom „Zajedno činimo svet humanijim“.

Kampanja obeležavanja Svetskog dana i Nedelјe crvenog krsta ima za cilј da podseće lјude na jedinstvena dela humanosti i pozove i podseti naša sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom volјom učiniti svet humanijim i bolјim mestom za život.

Vodeći računa o potrebama lјudi oko nas, o zaštiti prirode pokazujemo da možemo i sami, ne čekajući na nekog drugog, da promenimo svet oko nas. Svi vole kada im se dogode male, jednostavne, dobre stvari. Činite takve gestove humanosti svaki dan. Obradujte nekoga. Svetski dan Crvenog krsta prilika je da učinimo lepo delo, nešto što nas ispunjava i nešto zbog čega ćemo se osećati dobro. Dobročinstvo, solidarnost, pažnja su različite reči za humanost i lјudskost, saopštavaju iz Crvenog krsta u Doljevcu.

Crveni krst Dolјevac ove godine obeležiće Nedelјu Crvenog krsta na taj način što će svakog dana, do 15. maja, organizovati po jednu aktivnost. Tokom vikenda deljen je materijal o istorijatu Crvenog krsta, a danas je organizovana podela paketa iz lokalne donacije deci sa invaliditetom.

Sutra je predvidjena dodela priznanja ustanovama, preduzećima i pojedincima koji su dali doprinos u sprovođenju misije Crvenog krsta, dok će dan kasnije 11. maja biti održana Skupština OTJ „Stari mlin“, dok će 12. maja biti održan kviz na temu „Šta znaš o zdravlјu?“. Još jedan kviz „Šta znaš o Crvenom krstu?“ predvidjen je za 13. maj, a 14.maja je prikuplјanje članarine.

Najlepše aktivnosti ostavljene su za sa kraj. Naime, u nedelju 15. maja svim bebama rodjenim u Nedelji Crvenog krsta biće uručeni prigodni pokloni.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *