home Društvo, Vesti Donosio vam detaljne nove cene putarina do Doljevca

Donosio vam detaljne nove cene putarina do Doljevca

Otvaranjem bočnih naplatnih stanica u Nišu došlo je i do korekcije cena putarina na deonicama od severa zemlje do isključenja u Nišu, ovoga puta naniže za nekoliko desetina dinara. Naime,  usvajanjem odluke o visini putarina došlo  do korekcija pojedinih cena zbog izmena u mernom, odnosno sistemu referentnih tačaka i puštanja u rad osam novih naplatnih stanica, na istočnom i južnom kraku Koridora 10, kažu u Putevima Srbije, a evo šta to konkretno znači.

Reč je o bočnim naplatnim stanicama Niš sever, Niš istok, Niš Malča, Pirot istok, Pirot zapad, Bela Palanka, Niš jug i Merošina, a istog dana sa radom su prestale čeone naplatne stanice Niš i Doljevac, čime je uspostavljen zatvoreni sistem naplate putarine na relaciji Beograd-Preševo-Dimitrovgrad i usaglašene njihove cene.

Takodje,  krajem prošle nedelje i petlja Doljevac je puštena je u rad, kao i naplatna stanica „Doljevac “, čime je i ona ušla u  zatvoreni sistem naplate putarine.

Sve to znači da sada putarina od Beograda do petlje Niš jug iznosi 880 dinara, dok je ranije koštala 900 dinara. Isključenje na rampi Niš istok je 900 dinara, Niš sever 870, a Niš Malča 930 dinara.

Inače, vozači automobila koji nastavljaju put ka jugu, od Beograda do Doljevca plaćaju 940 dinara, do Merošine 900 dinara, a do Preševa 1 460 dinara.

Kada je u pitanju relacija Beograd-Doljevac, ona za vozila II kategorije košta 1 420 dinara, III kategorije, gde spadaju autobusi, 2 830 dinara, a za IV kategoriju, poput kamiona 5 660.

Kraća relacija recimo izmedju i Doljevca i Niša košta od 70 do 150 dinara, zavisno od toga koju nišku bočnu naplatnu stanicu koristite. Najskuplja je deonica Doljevac-Niš Malča, koja košta 150 dinara, a najjeftinija Doljevac-Niš jug 70 dinara. Isključenje kod rampe Niš sever je 90 dinara, a kod naplatne rampe Niš istok 120 dinara za automobile.

Ukoliko idete dalje ka jugu za deonicu od naše opštine do recimo Preševa trebalo bi da pripremite 520 dinara za automobile,  odnosno po 770, 1 550 ili 3 090 dinara za vozila druge, treće i četvrte kategorije.

Inače, detaljne cene putarina na svim deonicama u Srbiji možete videti na sajtu Puteva Srbije.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *