home Ekonomija, Vesti Nova šansa za preduzetnike, mikro i mala preduzeća preko programa EU PRO

Nova šansa za preduzetnike, mikro i mala preduzeća preko programa EU PRO

Razvojni program EU PRO Plus koji finansira Evropska unija, a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije objavio je Javni poziv za dostavljanje predloga projekata  za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća. U okviru ovog Javnog poziva biće podržani predlozi projekata preduzeća i preduzetnika koji žele da nabave novu opremu ili uvedu usluge, sve sa ciljem otvaranja novih radnih mesta i doprinosa rastu i razvoju mikro i malih preduzeća, kao i povećanja njihove konkurentnosti.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja su registrovana za proizvodnu delatnost ili pružanje usluga u opštinama, poput opštine Doljevac, uključenim u realizaciju programa EU PRO Plus, a koji su osnovani u periodu od 1. januara 2016.  do 31. decembra 2020. godine.

Pojedinačni iznos bespovratnih sredstava po projektu je od 10.000 do 40.000 evra. Društveno odgovorne aktivnosti koje doprinose lokalnim zajednicama su obavezni deo svih predloga projekata koji budu odobreni za finansiranje. Sve informacije o pozivu i obrasci za podnošenje prijave dostupni su na internet stranici www.euproplus.org.rs, a rok za dostavljanje predloga projekata je 30. jun 2022.godine. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *