home Društvo, Vesti Penzionerka Zorica iz Malošišta šije i poklanja zaštitne maske

Penzionerka Zorica iz Malošišta šije i poklanja zaštitne maske

Penzionerka Zorica Anđelković iz Malošišta na svojoj „Bagat“ mašini šije zaštitne maske i svima kome su potrebne ih poklanja.

Kako kaže Zorica materijal je dobila od prijateljice i sašila oko tridesetak maski koje je spakovala u posebne vrećice, po dve u pakovanju.

  • Zbog zabrane kretanja, a imam 70 godina, rešila sam da vreme iskoristim pametno i humano. Zbog epidemije ljudi masovno kupuju maske u zdravstvenim apotekama. Međutim, mnogi možda nisu u mogućnosti da kupe više komada. Zato sam rešila da pomognem. Šivaću mašinu imam, umem da šijem, materijal sam nabavila od prijateljice i sada svima, kome su potrebne, želim da poklonim po dve maske. Ja ću šiti koliko god mogu, samo da imam od čega -kaže Zorica u izjavi za Radio Koprijan.
Zorica Anđelković iz Malošišta

Ova solidarna penzionerka kaže da je i za komšinice sašila maske, ali ima i višak koji želi da pokloni. S obzirom da je skoro potrošila svoj materijal i da bi “proizvodnja” narednih dana mogla da bude nastavljena ona moli ljude dobre volje da joj donesu materijal i ona će da nastavi sa šićem besplatno.

  • Svako kome treba može da me pozove, moj broj telefona je 061/680-39-70, i ja ću mu na kapiji ostaviti dve maske. Ne treba ništa da plati. Ja sam stara žena i spadam u ugroženu kategoriju imam i male unučiće pa zbog toga ih ostavljam na kapiji. Pridržavam se svih mera kako bi zaštitila sebe i svoje ukućane, a maske će morati sami da operu. Ja sam u svakom pakovanju napisala uputstvo kako to da urade- nastavlja priču ova žena velikog srca.

Zorica napominje da ima problema jer joj se stalno kida kaiš na mašini “Bagat“ pa moli ljude dobre volje da joj kaiš za mašinu daju, a ona je spremna čak i da ga plati samo da bi nastavila započeti posao.

  • Ja ne tražim da mi neko pokloni materijal ili kaiš za mašinu, imam dva kredita, ali odvojiću od svoje penzije i taj deo para da pomognem ljudima kada je najteže. Ne smem da idem u nabavku inače bih kupila od svog novca materijal i sašila još maski. Želim  Domu zdravlja u Doljevcu, Crvenom krstu ili nekim drugim institucijama da poklonim maske, ali nažalost nemam više materijala. Zato molim nadležne neka mi obezbede materijal, a ja ću nastaviti da šijem i poklanjam – kaže Zorica.

Na kraju, pored apela za donaciju materijala, ona dodaje da joj se jave građani kojima su potrebne maske jer ima oko 25 komada sašivenih i spremnih za darivanje.

Mi na kraju kažemo „Bravo Zorice!“ i želimo joj dobro zdravlje i da nastavi sa radom, a ljude dobre volje, koji imaju u kući višak pamučnog materijala, pelene, keper materijal i slično, molimo da je kontaktiraju i pomognu joj da nastavi ovo humano delo.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *