home Društvo, Vesti Pogoršana epidemiološka situacija- doljevački inspektori pojačavaju nadzor poštovanja mera

Pogoršana epidemiološka situacija- doljevački inspektori pojačavaju nadzor poštovanja mera

Na sastanku u Nišavskom upravnom okrugu, na kome su prisustvovali i predstavnici doljevačke lokalne samouprave,  dogovoreno je da se, zbog aktuelne epidemiološke situacije, pojača zajednički nadzor i koordinisani rad inspekcijskih službi i drugih ovlašćenih uprava i institucija na teritoriji Nišavskog okruga.

Svi će koordinisano i zajedničkim snagama, prema nedelјnom planu, kontrolisati ugostitelјske objekte, javni saobraćaj, sportske centre, trgovinske lance i maloprodajne objekte.

Gordana Cvetković načelnica opštinske uprave Doljevac, koja je prisustvovala sastanku, ističe da je dogovoreno da nadležne službe pojačaju nadzor i na teritoriji opštine Doljevac, a pogotovo će biti kontrolisani ugostiteljski objekti.

Načelnica ističe da je jako važno da građani poštuju mere i preporuke Kriznog  štaba  i pridržavaju se propisanih mera zaštite od infekcije korona virusom.

  • Nošenje maski i držanje propisane distance neophodne su i jedne su od najosnovnijih preventivnih mera. Doljevački inspektori, kako smo se dogovorili na sastanku u Nišavskom upravnom okrugu, posebno će kontrolisati da li ugostitelji poštuju ove mere, odnosno pravilo nošenja maske i poštovanje distance u zatvorenom prostoru. Ugostiteljima koji ne poštuju ovo pravilo biće izrečena novčana kazna- kaže načelnica Cvetković.

Dodaje da će pojačan nadzor biti na ugostiteljske objekte koji organizuju razne vrste veselja, jer se ispostavilo da se upravo na ovakvim okupljanjima najmanje poštuju donete mere.

Na sastanku načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović takođe je apelovao na građane i poručio da poziva građane na odgovornost prema sebi, svojim bližnjima i sugrađanima i apeluje na svest o važnosti vakcina i poštovanja propisanih mera zaštite. Brojke vrtoglavo rastu i to je jedini način da dobijemo bitku protiv korone, dodao je.

Sastanku su, pored predstavnika republičkih inspekcijskih službi, prisustvovali i nadležni u Komunalnoj miliciji Grada Niša, Poreske uprave u Nišu, Gradske saobraćajne inspekcije, komunalnih inspekcija gradskih opština i opštinskih uprava jedinica lokalnih samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *