Babićev vozač velikom brzinom ušao na naplatnu rampu

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Arsov izjavio je danas da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu vozaču automobila marke „škoda“ D.S. (1984) određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je juče izazvao saobraćajnu nezgodu na naplatnoj stanici Dolјevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet zadobilo povrede.

„Juče se na državnom putu I-a reda, na naplatnoj stanici Dolјevac u smeru ka Leskovcu, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri vozila i u kojoj je jedno lice poginulo, dok je pet osoba povređeno“, rekao je Arsov i dodao da istragu u ovom slučaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Arsov je objasnio da je do nezgode došlo kada se vozilo marke „škoda“, koje se kretalo velikom brzinom iz pravca Niša ka Leskovcu, nije zaustavilo kod naplatne stanice Dolјevac, već je udarilo u vozilo „opel astra“, koje je stajalo u redu za čekanje na naplatnoj stanici.

„Od siline udara „opel astra“ se pomerila napred i udarila u vozilo „folksvagen pasat“, koje je takođe bilo zaustavlјeno na naplatnoj stanici i čiji je vozač plaćao putarinu“, rekao je Arsov.Prema njegovim rečima istragom i veštačenjem biće utvrđena brzina kojom se vozilo „škoda“ kretalo u trenutku saobraćajne nezgode.

D.D.

FOTO : Blic, Branko Janaćković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *