Berićetna nedelja u opštini Doljevac – Javnoj biblioteci 10 miliona dinara!

Zgrada Javne biblioteke u Doljevcu, konačno će biti u potpunosti završena, s obzirom na to da je ovoj najznačajnijoj ustanovi kulture u doljevačkoj opštini Ministarstvo kulture i informisanja u četvrtak odobrilo sredstva u iznosu od 10 miliona dinara. Tim novcem kompletno će biti uredjen dogradjeni sprat, a novac je obezbedjen preko projekta Gradovi u fokusu. Potpisivanju ugovora u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prisustvovali su predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić i  direktor Javne biblioteke Bogi Mitić sa saradnicima.

Pored sredstava koje je opredelilo nadležno ministarstvo, dodatnih  2,6 miliona dinara za ove radove izdvojiće lokalna samouprava. U narednih desetak dana, kako je Radio Koprijanu rekao prvi čovek biblioteke biće pokrenuta procedura javne nabavke, a već za nekoliko meseci počeće i radovi. Predvidjeno je da projekat u potpunosti bude realizovan do kraja godine.

Ova vest inače, stiže baš uoči značajnog jubileja koji biblioteka obeležava u nedelju 31. marta, a to je pola veka postojanja.

Inače, program obeležavanja  značajnog jubileja Javne biblioteke, 50 godina postojanja,  počeće otvaranjem izložbe slika Bratislava Bate Anđelkovića iz Vučja u 12 časova u holu biblioteke. Nakon toga biće održana Svečana akademija, kada će biti dodeljene zahvalnice zaslužnim pojedincima i ustanovama. U muzičkom delu programa nastupaće Miloš Radović pevač starogradskih pesama, romansi i evergrina. U čast ovog značajnog jubileja svima koji žele da postani članovi, biblioteka je  omogućila besplatano učlanjenje.

Za najmlađe je takodje pripremljen zanimljiv program dan kasnije, u ponedeljak 01. aprila u 12 časova u holu Javne biblioteke. Mališane će zabavljati dečiji pisci Moma Dragičević, Siđa Živković, Dragan Marinković, a biće obezbedjen i slatki sto. Ulaz je slobodan.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *