Bogata ponuda na pijaci u Malošištu!

Danas je na pijaci u Malošištu bila dobra ponuda povrća i voća. Prodavci kažu da su cene slične kao i prošlog petka, ali još uvek nema veće kupovine povrća, pre svega parike, za pripremu zimnice.

Cene su slične kod većine prodavaca na tezgama, možda za koji dinar veće ili manje, u zavisnosti od kvaliteta ponuđene robe.

Ovog petka paradajz su kupci mogli da pazare po ceni od 50 dinara po kilogramu, ali ta cena je važila za kupovinu cele gajbice, a na kilogram je bio dvadesetak dinara skuplji. Na prvi pogled, kvalitet paradajza je odličan. Paprika se  prodavala po ceni  od 3 do 6 dinara po komadu, papričiče od dinar ili dva, a primetno je da popularne „ajvarke“ gotovo nije bilo na tezgama.

Jedan od prodavaca kaže da još uvek nije sazrela, a prvo zrno brzo je prodato po ceni od 70 do 80 dinara po kilogramu. Veću ponudu , prema njegovim rečima, možemo očekivati za desetak dana.

Furune za pečenje paprike

Tome u prilog svedoči i prodavac furuna za pečenje paprike, koji kaže da ovih dana ima povećanu tražnju, jer se domaćice polako pripremaju za pravljenje ajvara i ostale zimnice. Tako da u zavisnosti od veličine, furunu na pijaci u Malošištu, možete kupiti po ceni od 1500 do 1800 dinara.Cene kazana  kreću se u u rasponu od 7500 do 9 hiljada dinara.

Bogata je bila i ostala ponuda povrća. Veza praziluka koštala je od 30 do 50 dinara, u zavisnosti od veličine i kvaliteta, a nešto sitniji mogao se je pazariti i za dvadeset dinara. Veza peršuna koštala je oko 15 dinara. Bogata je bila ponuda crnog luka, a za kilogram je bilo potrebno izdvojiti oko 50 dinara, beli luk i dalje drži cenu, pa kvaliteniji i krupniji košta čak i 500 dinara za kilogram, na komad glavica je oko 20 dinara.

Cena krastavca je šarolika, pa su kupci imali mogućnost da ga pazare po ceni od 40 do 70 dinara. Za kilogram kupusa, na pijaci u Malošištu, bilo je potrebno izdvojiti oko 40 dinara, tikvice su koštale 50, koliko je trebalo izdvojiti i za kilogram plavog patlidžana, a za istu količinu boranije potrebno je bilo izdvojiti oko 50 dinara.

Kvalitetnog krompira bilo je dosta u pijačnoj ponudi, a cena oko 20 dinara za kilogram.

150 dinara, ovog petka, koštao je kilogram brokolija koliko je trebalo izdvojiti i za celer i paškanat, a karfiol se prodavao po ceni od 100 dinara.

Na stočnoj pijaci prasad se  prodavala po ceni od 200 dinara za kilogram žive mere.

 

M.Jovanović/Radio Koprijan

Foto.M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *