Bojkot TOPLIČKE OKRUŽNE LIGE, za vikend bez utakmica!

Ovog vikenda su trebale biti odigrane utakmice 22. kola FSTO, međutim od 9 planiranih mečeva nije odigran ni jedan. Razlog je kako saznajemo bojkot lige i čelnika lige od strane klubova zbog mnogih nepravilnosti u radu.
Kako se navodi u zapisniku sa konferencije klubova TOL-e na kojoj je prisustvalo 11 od 18 klubova, a koja je održana 18.04. u Žitorađi razlozi bojkota su sledeći:

– Takmičenje TOL se odvija bez propozicija za takmičenje , i nije utvrđen niti dostavljen raspored takmičenja za prolećni deo prvenstva.
– Odigrane su utakmice gde su igrači bili bez sportskih legitimacija i bez lekarskih pregleda upisani u protokol i isti takvi registrovani.
-Prilikom delegiranja službenih lica ne vodi se računa o troškovima koji padaju na teret klubova pa pojedini nalozi prelaze i 12000 din što je nedopustivo.
-Utakmice sude deca sa navršenih tek 15 godina i prave takve problem na utakmicama da vređaju zdrav razum ljudi, koji su došli da pogledaju jednu sportsku predstavu.
– Nije usvojen finansijski plan za prolećni deo prvenstva pa službena lica svoje nadoknade prave prema svom nahođenju.
– Samovolja pojedinih moćnika u slučaju FK Pobede iz D. Crnatova . Klub se isključuje iz takmičenja ali bez odluke , rešenja, bez prava i mogućnosti da se isti žali odgovarajućem organu.
– Izvršene su izmene statuta, odnosno člana 35 statuta, suprotno članu 74 statuta FSTO koji jasno definiše kako se vrši izmena i dopuna statuta FSTO.
Zbog navedenih i još drugih ozbiljnih problema koji nisu navedeni, predstavnici klubova učesnici konferencije klubova doneli su sledeću odluku:
– Prestaje se sa takmičenjem TO lige i zahteva se od izvršnog odbora FSTO da odmah zakaže skupštinu FSTO u skladu sa statutom od 1.11.2017 godine.
– Da IO FSTO na toj skupštini predloži delegatima da preispitaju svoju odluku, i stave je van snage o izmeni dopuni člana 35 statuta od 27.2.2019 god.
– Da IO FSTO odmah formira zajedničku komisiju dva saveza za izmenu i dopunu statuta FSTO u skladu sa statutima FSRIS I FSS.
– Da IO FSTO donese i upozna klubove sa propozicijama takmičenja TOL za takmičarsku 2018\19 god.
– Da IO FSTO utvrdi i dostavi klubovima raspored takmičenja za prolećni deo takmičenja sezone 2018\19.
– Da IO FSTO uključi u takmičenje FK POBEDU iz D.Crnatova i da iznađe odgovarajuće rešenje za njihovo odigravanje neodigranih utakmica.
-Da IO FSTO preispita odluke o registraciji utakmica iz prvog prolećnog kola ,gde su u ekipama nastupali igrači bez legitimacija i bez lekarskog pregleda.

Sve ovo stoji u zapisniku koji je dostavljen našoj redakciji. Kako nam je potvrđeno, zapisnik je poslat i na adresu RIS-a, odnosno predsedniku Novici Tončevu i klubovi očekuju odgovor i pomoć u rešavanju i prevazilaženju problema. Kako kažu iz klubova dok ne dođe do rešenja prestaje se takmičenjem u Topličkoj okružnoj ligi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *