Đaci do 6.maja na raspustu

Prema školskom kalendaru Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvojaprolećni raspust formalno traje četiri dana, od 30. aprila do 3. maja. Tačnije, prolećni raspust obuhvatiće vaskršnje i prvomajske praznike i trajaće duže pa će osnovci i srednjoškolci od školskih obaveza odmarati deset dana.

Pre početka prolećnog raspusta su Veliki petak, Vaskrs i Prvi maj, pa đaci u osnovnim i srednjim školama neće imati nastavu od 26. aprila. U školu se vraćaju 6. maja jer posle prvomajskih praznika sledi vikend.

Prvi sa nastavom završavaju učenici osmog razreda koje očekuje i mala matura. Poslednji radni dan za učenike osmog razreda je 31. maj.

Letnji raspust, za učenike od prvog do sedmog razreda, počinje u ponedeljak, 17. juna, a završava se u petak, 30. avgusta.

Drugo polugodište za srednjoškolce završava se 21. juna 2019. godine.

Za učenike 4. razreda gimnazije drugo polugodište završava se u četvrtak, 24. maja.

Učenici 3. razreda trogodišnjeg i 4. razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u drugo polugodište završavaju u petak, 31. maja.

Drugo polugodište za učenike prvog i drugog razreda, odnosno prvog, drugog i trećeg razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola, za koje je nastavnim planom i programom propisana realizacija profesionalne prakse, završava se najkasnije u petak, 9. avgusta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *