Crveni krst Doljevac: Akcija o štetnosti pušenja na Nacionalni dan bez duvanskog dima

Nacionalni dan bez duvanskog dima 31.januar, po tradiciji, obeležio je svojim aktivnostima i doljevački Crveni krst, pod sloganom”Svaka cigareta smeta”. S obzirom na značaj borbe protiv pušenja u ovoj organizaciji se svake godine trude da da te aktivnosti obuhvate šro veći broj ljudi, ali i razne starosne kategorije, kako starije, tako i one mladje, koji se tek susreću sa ovim lošim životnim navikama.

Njihovi volonteri  organizovali su uličnu podelu pamfleta o štetnosti pušenja u Pukovcu. Potrudili su se da tamošnjim stanovnicima ukažu na štetnost cigareta i u zamenu za cigaretu ponudili im jabuku.

Pušenje utiče na celo telo, a prestankom pušenja smanjuje se rizik od mnogih bolesti, ukoliko se osoba razboli, lečenje nekih bolesti može biti lakše, a oporavak brzi. Prestanak pušenja spada medju najbolje odluke i postupke koje možete učiniti za svoje zdravlje, bez obzira na godine i dužinu pušačkog staza, naglašavaju iz Crvenog krsta.

O štetnosti pušenja Crveni krst govori ne samo na ovaj dan, tako da će se aktivnosti u tom smeru nastaviti. Naime, sledeće nedelje kako nam kažu, kreću predavanja po školama u našoj opštini, medju osnovcima 5. i 6. razreda.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *