Danas počinje upis prvaka, svu dokumentaciju pribavlja škola

Upis đaka u prvi razred osnovne škole počinje danas i trajaće do 31. maja.

Kako kažu u OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu, ove godine, novina je  je da roditelji neće morati da nose na upis izvod iz matične knjige rođenih, državljanstvo, potvrdu o prebivalištu, već će to škole pribavljati elektronski. Iz doljevačke škole podsećaju da će od danas krenuti i testiranje budućih prvaka, a da se školske 2019/2020. godine  u prvi razred upisuju sva deca rođena od 1. marta 2012. godine do kraja februara 2013. godine. Ove godine oko 145 mališana sešće prvi put u školske klupe na teritoriji opštine Doljevac.

Mališani sa roditeljima neće morati da dolaze u Doljevac, već su sve osmogodišnje škole sačinile rasporede testiranja dece. Tako su razgovori dece i psihologa ili pedagoga organizovani, po rasporedu, u školama u Doljevcu, Pukovcu, Malošištu i Belotincu. Roditelji su obavešteni o terminima testiranja mališana- rekla je Jelena Stojković pedagog doljevačke škole.

Ona ističe da je potrebno imati na umu da za dete ne treba nikakva posebna priprema za testiranje. Testiranje se sastoji od razgovora sa školskim psihologom ili pedagogom, koji ima zadatak da proceni detetovu zrelost, odnosno da li je dete spremno da krene u školu ili nije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *