Izmenom poreske prijave do manjeg poreza- rok do kraja aprila

SO Doljevac je donela Odluku o razvrstavanju neizgrađenog građevinskog zemljišta, koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, u poljoprivredno zemljište, u svrhu utvrđivanja osnovice za porez na imovinu.

Poreski obveznici koji građevinsko zemljište koriste za gajenje biljaka, sadnog materijala, ili je na tom prostoru šuma, mogu ostvariti pravo, shodno napred navedenoj Odluci, ukoliko Poreskom odeljenju dostave izmenjenu poresku prijavu i dokaže da se predmetno građevinsko zemljište koristi kao poljoprivredno, odnosno šumsko. Kako ističe Jasmina Paunović, načelnica Lokalne poreske administracije, rok za izmenu poreskog rešenja je do kraja aprila.

  • Krajem prošle godine Skupština opštine Doljevac je donela Odluku o razvrstavanju neizgrađenog građevinskog zemljišta, a koje se koristi za gajenje biljaka. Građani, su do sada plaćali veći porez za ovo zemljište, a ovom Odlukom, ukoliko izmene poresku prijavu i dokažu da se parcele koriste isključivo za gajenje biljaka imaće umanjenje poreza – istakla je Jasmina Paunović u izjavi za radio Koprijan.

Ovo se odnosi na vlasnike parcela koji imaju zemljište u građevinskom području površine veće od 10 ari, a na njemu gaje neku poljoprivrednu kulturu.

Ovi građani treba, najkasnije do kraja aprila, da podnesu zahtev za izmenu poreskog rešenja i time će porez biti umanjen, odnosno umesto za građevinsko, plaćaće porez kao za poljoprivredno zemljište, a koji je znatno manjeg iznosa.

Poresko odeljenje se nalazi na drugom spratu Opštinske uprave opštine Doljevac, kancelarija broj 24.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *