Donacija EU: Automobil za opštinski mobilni tim za inkluziju Roma

Čelnicima doljevačke lokalne samouprave, kao i predstavnicima još 29 gradova i opština u Srbiji koji su formirali mobilne timove za inkluziju Roma putem projekta EU, juče su na ceremoniji u Beogradu uručeni ključevi po jednog automobila  „fiat tipo”. Ključeve automobila uručio je  šef Delegacije Evropske unije Sem Fabrici, a ovu vrednu donaciju u ime naše opštine preuzeo je pomoćnik predsednika  Bratislav Jovanović.

Jelena Ilić načelnica opštinske uprave koja je takodje prisustvovala dodeli za Radio Koprijan rekla je da  je vozilo namenjeno mobilnom timu za brže i lakše obavljanje zadataka predvidjenih operativnim planom.

Inače, Stalna konferencija gradova i opština u sklopu  Podrške EU inkluziji Roma i osnaživanju lokalnih zajednica za inkluziju Roma, vozila je dodelila i  gradovima u našem kraju Aleksincu, Nišu, Gažinom Hanu, ali i u drugim delovima Srbije. Osim 30 automobila, za potrebe mobilnih timova za inkluziju Roma, lokalnim samoupravama, ovom prilikom uručeno je i 30 laptop računara, a sve u cilju kako je istaknuto tom prilikom jačanja saradnje lokalnih vlasti i romske zajednice, putem organizovanja zajedničkih poseta romskim naseljima i pružanja zajedničke i koordinisane pomoći i podrške romskim porodicama.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *