Još novca iz Ministarstva kulture za Javnu biblioteku

Javna biblioteka u Doljevcu ovih dana ponovo je dobila značajna sredstva od Ministarstva kulture i informisanja, ovoga puta za tehničko opremanje isturenih odeljenja u Pukovcu i Malošištu. Ovoga puta izdvojeno je 570.000 dinara za nabavku opreme i to kompjutera, skenera i video projektora.

Planirana oprema biće uskoro nabavljena i instalirana, čime će se, prema rečima prvog čoveka ove ustanove Bogija Mitića, višestruko poboljšati kvalitet pruženih usluga.

Podsetimo, Javna biblioteka predhodnih godina u nekoliko navrata dobila je značajna sredstva od  nadležnog Ministarstva u ukupnom iznosu od oko 13,5 miliona dinara. Počev od 2016. godine kada je skoro milion dinara uloženo u dogradnju sprata i postavljanje krova, preko prošlogodišnjih oko 1,9 miliona dinara investiranih za tzv.grube radove na dogradjenom spratu i renoviranje prostorija u prizemlju, ova ustanova kulture dobila je nedavno i dodatnih 10 miliona dinara  za potpuno uredjenje dogradjenog sprata i to preko projekta Gradovi u fokusu.

Takodje, pored svega toga, dodatnih 2,6 miliona dinara, za rešavanje problema grejanja, izdvojiće i lokalna samouprava.

Svi predvidjeni radovi u najkraćem roku, kako je istakao Mitić, biće realizovani.

J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *