Lokalna samouprava u Doljevcu najavila završetak fiskulturne sale u Malošištu

Balon sala u Malošištu, čija je izgradnja započeta još davne 2006.godine sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana (NIP), i dalje stoji nezavršena. Problemi su se javili na početku gradnje i došlo je do sudskog spora sa izvođačem radova. U međuvremenu, dok je trajao sudski spor, vlasnik preduzeća, čija je firma bila izvođač radova, je preminuo, a kasnije je sud doneo odluku u korist države.

Prilikom nedavne poste ministra omladine i sporta Vanje Udovičića Doljevcu dogovoren je način nastavka izgradnje ove sale.

Balon sala u Malošištu

Kako kaže Vlastimir Anđelković, načelnik za vanprivrede delatnosti, pošto ministarstva više ne grade balon sale, već samo fiskulturne sale od čvrstog materijala, dogovoreno je da se uradi preprojektovanje postojećeg projekta.

  • U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije, i s obzirom da ministarstvo ne finansira više balon sale, u dogovoru sa ministrom i njegovim saradnicima dogovorili smo se da će to sada biti fiskulturna sala od čvrstog građevinskog materijala. Realizacija ovog projekta očekuje se 2019. i 2020.godine- rekao je Anđelković u izjavi za radio Koprijan.

Predračunska vrednost iznosi negde oko 40 miliona dinara, lokalna samouprava je poslala kompletnu dokumentaciju i nadaju se da će ovaj sportski objekat napokon biti završen.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *