Maksimu Milenkoviću iz Belotinca potreban novac za skupu genetsku terapiju, za bolje sutra

Borba četvorogodišnjeg Maksima Milenkovića iz Belotinca za bolje sutra traje i dalje, traje svakodnevno……Jedini spas za njegove zdravstvene probleme je genetska terapija, skupa terapija, do koje može doći samo zahvaljujući ljudima dobre volje, donatorima.

Maksimu nedostaje još 90 000 evra kako bi dobio šansu da se oporavi. Genetska terapija košta ukupno 200 000 evra, a deo novca su njegovi roditelji, uz pomoć ljudi dobre volje, uspeli da prikupe i uplate klinici u Berlinu.

Troškovi lečenja, s obzirom na to da je Maksimu potrebna svakodneva nega i da je ove godine nažalost stalno bio pod infekcijama, su ogromni. Zbog infekcija respiratornog sistema često je bio hospitalizovani. Sada ga muče urinarne infekcije, tako da je pored pomenute sume gotovo svakoga dana potrebno još novca za njegovo lečenje. –Prošle nedelje smo svakodnevno posećivali Dečju internu kliniku. Izbegli smo hospitalizaciju . Na Dečjoj internoj klinici su zaista svi lekari posvećeni Maksimu, strpljivi su za sva naša pitanja i nedoumice. Ne plašimo se bolnice jer se tamo osećamo kao kod kuće, ali nas plaši to silno bockanje, jer Maksim više nema zdrave vene. Samo su ostali ožiljci. Vreme prolazi i svaka infekcija za Maksima može da bude pogubna. Strahujemo kako će proteći svaki naredni dan,mesec, pa čak i godina. Zato je jako hitno da Maksim sakupi novac za genetsku terapiju. Mi ne odustajemo, ali nam je potrebna pomoć, jer je Maksimu potrebna 24 h nega, kažu njegovi roditelji za Radio Koprijan.

Nažalost zbog pomenutih infekcija Maksimu su ove godine otkazani svi termini za lečenje primarne genetske bolesti. Njegovi roditelji se nadaju da će sledeće godine moći da ostvare sve planirane preglede.
Oni su se takodje još jednom zahvalili svim prijateljima koji su uz njih sve vreme i doniraju i uplaćuju novac za Maksima, naročito, kako kažu, prijatelju koji je donirao Maksimu pomoć za aparat za lakše disanje i adekvatnije izbacivanje sekreta iz pluća i koji je i mnogo puta ranije bezuslovno pomagao.
Na priloženim fotografijama možeti videti račune za uplatu novca za lečenje malog Maksima iz Belotinca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *