Ministar Šarčević završio posetu Doljevcu

Ministar prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas opštinu Doljevac. On se zadržao, najpre, na sasatanku sa predsednikom opštine Goranom Ljubićem i njegovim saradnicima kao i direktorima ovdašnjih škola. Ministar Šarčević je kasnije obišao i radove na Obrazovnom centru u Doljevcu.

Prilikom obilaska radova na Obrazovnom centru u Doljevcu ministar je istakao da je ovaj objekat pravo iznenađenje za njega.

  • Ovaj školski centar u Doljevcu je pravo iznenađenje za mene, pre svega što je na prelepom mestu i sam projekat i izgled ove ustanove me je ostavio bez reči. Ja ovako lep objekat nisam skoro video u Srbiji- rekao je ministar Šarčević.
Ministar i predsednik prilikom obilaska radova

On je istakao da će ministarstvo podržati formiranje posebne srednje škole u Doljevcu.

  • U Obrazovnom centru neće biti samo ekonomska struka već smo spremni da u razgovoru sa privrednicima iz opštine i okruženja razgovaramo i utvrdimo koji obrazovni profili i struke su deficitarni- istakao je Šarčević.

Dodao je i da je zadovoljan načinom na koji lokalna samouprava pomaže školstvo u Doljevcu.

Upitan da li će njegovo ministarstvo pomoći OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu oko uvođenja elektronskog dnevnika Šarćević je rekao da najpre mora da se uradi mreža, koju će uraditi Ministarstvo telekomunikacija i tada će svi školski objekti moći da uvedu elektronski dnevnik.

Predsednik Goran Ljubić je istakao da mu je veoma drago što je ministar Šarčević i on imaju isti pogled na obrazovanje i što su dobili zeleno svetlo oko pomoći u stvaranju dualnog obrazovanja u Doljevcu.

  • Drago mi je što će u Doljevcu biti otvoreni zanatski smerovi, jer opština Doljevac ima potrebu da majstorima i zanatlijama-rekao je predsednik Ljubić.

Ljubić je dodao da će budući majstori moći, kasnije, da se uposle bez problema jer će ih čekati posao.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *