Nakon napada u Doljevcu: “Ne smemo ni u dvorište da izadjemo”

Dve žene iz Doljevca koje je sused sinoć napao i dalje su pod velikim stresom. Jedna od njih je i lakše povredjena, kada je pala u pokušaju da pobegne od pomahnitalog komšije, a još gore je prošao njen muž koji je hteo da je odbrani. Na njega je, kako kažu akteri  dogadjaja, ova osoba najverovatnije pod uticajem droga ili alkohola, nasrnula nožem i metalnom šipkom, udarivši ga u glavu.

Tokom celog jučerašnjeg dana, dodaju, komšija je divljao po svom dvorištu, trotoaru i putu, vredjao sve na koje je naišao, pretio, skidao se, na najvulgarniji način psovao sve oko sebe, pretio deci komšinica na koje se nameračio i na kraju otišao po nož s namerom da se fizički obračuna sa njima .Prema informacijama do kojih smo došli,  ni slučajni prolaznici nisu bili poštedjeni neprijatnosti.

Kada su shvatili da se sve neće završiti na verbalnom maltretiranju i  da postoji realna opasnost da neko nastrada, uplašeni ljudi alarmirali su policiju. Svedoci ovog nemilog dogadjaja kažu da je situacija bila krajnje opasna i da je ovaj čovek pored toga što je nožem nasrtao na komšije, na kraju počeo i sam sebe da povredjuje. Policija i lekari koji su ubrzo stigli, stavili su situaciju pod kontrolu, a nasilnik je, nakon što su mu sanirane rane, koje je sam sebi naneo, pritvoren. Prema našim informacijama još uvek se nalazi u zatvoru.

Da stvar bude gora, kako kažu žitelji ovog dela Doljevca, ovo je samo vrhunac problema koje ceo taj kraj ima, već nekoliko godina, sa problematičnim komšijom. – Mira nemamo ni danju, ni noću, ne smemo ni u dvorište da izadjemo. Po lepom vremenu sedimo u kući, iz straha od njegovog nasilnog ponašanja. Više puta do sada fizički je nasrtao ne samo na nas, već i na ostale komšije, pa i ljude koji ovuda slučajno prolaze. Jednog člana mog domaćinstva je prošle godine kamenom gadjao i pogodio u glavu, te je nesrećni čovek završio na ušivanju. Psovkama i pretnjama više nema broja, svakodnevni su, žale se. –Mirno je  samo dok se on nalazi u zatvoru ili na lečenju. Ne znamo kome više da se obratimo za pomoć. Ovako se više ne može.

Inače, ovaj čovek u porodičnoj kući u Doljevcu  živi sa majkom. Pre nekoliko godina doselili su se iz Niša, i od tog trenutka, kažu naši sagovornici,  počinju Tantalove muke njihovih prvih komšija.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *