Otvoren konkurs za nove polaznike i polaznice „Evropske škole debate”

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za devetu generaciju polaznika i polaznica „Evropske škole debate”. Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci i srednjoškolke i studenti i studentkinje sa teritorije Srbije. Tri grupe polaznika i polaznica u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pohađaće ukupno osam radionica, od novembra 2022. do februara 2023. Radionice će se održavati uživo jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata. Konkurs je otvoren do srede, 26. oktobra 2022. godine. Prijave se vrše isključivo putem online formulara.

Izabrani kandidati i kandidatkinje će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Tri grupe polaznika i polaznica u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pohađaće ukupno osam radionica, od novembra 2022. do februara 2023. Radionice će se održavati uživo jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata.

Predavanja će voditi iskusni treneri i trenerice debatnih veština koji su osvajali nagrade na debatnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Nakon radionica, polaznici i polaznice će imati prilike da učestvuju u debatnom kampu i javnim debatama širom Srbije.

Konkurs je otvoren do srede, 26. oktobra 2022. godine. Prijave se vrše isključivo putem online formulara koji možete pronaći OVDE.

Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera će vršiti izbor novih kandidatima i kandidatkinja Evropske škole debate.

Kako dodaju, mole sve zainteresovane da odgovorima u upitniku pokažu svoju motivaciju za učešće, a svi podaci koji budu uneti u formular biće korišćeni samo i isključivo za potrebe konkursa i neće biti deljeni sa trećim licima.

Ukoliko imate bilo koje pitanje pišite nam na: info@euinfo.rs.

Podsetimo, Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca/-ki i studenata/-kinja o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih osam godina pohađalo više od 800 srednjoškolaca/-ki i studenata/-kinja iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 30 javnih debata.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *