home Ekonomija, Vesti Poslodavci iz Doljevca objavili slobodna radna mesta za program „Moja prva plata“

Poslodavci iz Doljevca objavili slobodna radna mesta za program „Moja prva plata“

Mladi nezaposleni do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra za drugi ciklus programa “Moja prva plata. Doljevački poslodavci oglasili su slobodne pozicije, a zainteresovani bez posla i radnog iskustva mogu da se prijave od 3.oktobra, a   osposoblјavanje za rad počinje u decembru 2022. godine.

Prijava je moguća preko portala mojaprvaplata.gov.rs, a od programa “Moja prva plata” očekuje se da omogući da se mladim osobama  samostalan rad na konkretnim poslovima. Mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna naknada od 25.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara.

I poslodavci sa teritorije opštine Doljevac oglasili su slobodne pozicije, a mladi na portalu “Moja prva plata” mogu da vide koje su pozicije oglasili poslodavci, o kojim kompanijama je reč i koja vrsta i nivo obrazovanja su potrebni za to.

Tako Predškolska ustanova “Lane”, kako stoji na sajtu mojaprvaplata.gov.rs, oglasila je četiri slobodne pozicije za radno mesto vaspitač, takođe potražuje i četiri medicinske sestre-vaspitače.

Fabrika „Leoni“ u Malošitu raspisala je nekoliko pozicija za one sa visokim obrazovanjem, odnosno potražuju  dva inženjera mašinstva, inženjera bezbednosti i zdravlja na radu, diplomiranog ekonomistu i diplomiranog psihologa.  Takođe, ova kompanija u Malošištu ima slobodne pozicije i za svršene srednjoškolce pravno-poslovnog smera,  petoro ekonomskih tehničara i  četiri magacionera sa završenom bilo kojom srednjom školom.

Po jednu slobodnu poziciju  oglasili su poslodavci: GACO doo Kočane, Extra Kop Plus Doljevac, Apotekarska ustanova Niš, Apotekarska ustanova “BENU” Beograd, VUČKOVIĆ PREDRAG PR, Servis za opravku motornih vozila iz Doljevca, „ČIvčija“ auto-mehaničarska radnja u Doljevcu, AUTO VOŽD Doljevac, Drajel-TVS iz Pukovca i benzinska pumpa RADUN AVIA.

Kada je reč o načinu prijavljivanja, kandidati će, kao i poslodavci, najpre obaviti registraciju preko sajta e-Uprave, a potom će otvoriti profil na sajtu Moja prva plata gde će uneti sve potrebne informacije o sebi i svom obrazovanju.

Kandidati koji su se prijavili prošle godine i nisu izabrani za učešće u Programu, a žele da učestvuju i ove i ispunjavaju uslove, koristiće prethodno kreirane naloge na Portalu za elektronsku identifikaciju – eID-ju, pristupaće direktno portalu Moja prva plata i kreirati svoj novi profil. Svi ostali će morati prvo da kreiraju nalog na Portalu za elektronsku identifikaciju – eID-ju, pa potom da se prijave na portal Moja prva plata.

NSZ će proveriti da li su bili u radnom odnosu budući da je uslov da budu nezaposleni ili da je radno iskustvo koje su imali bilo kraće od devet meseci i da u poslednjih šest meseci nisu bili u radnom odnosu kod poslodavca kod koga konkurišu.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *