Poslodavci iz Doljevca objavili slobodna radna mesta za program „Moja prva plata“

Mladi nezaposleni do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra za drugi ciklus programa “Moja prva plata. Doljevački poslodavci oglasili su slobodne pozicije, a zainteresovani bez posla i radnog iskustva mogu da se prijave od 3.oktobra, a   osposoblјavanje za rad počinje u decembru 2022. godine.

Prijava je moguća preko portala mojaprvaplata.gov.rs, a od programa “Moja prva plata” očekuje se da omogući da se mladim osobama  samostalan rad na konkretnim poslovima. Mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna naknada od 25.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara.

I poslodavci sa teritorije opštine Doljevac oglasili su slobodne pozicije, a mladi na portalu “Moja prva plata” mogu da vide koje su pozicije oglasili poslodavci, o kojim kompanijama je reč i koja vrsta i nivo obrazovanja su potrebni za to.

Tako Predškolska ustanova “Lane”, kako stoji na sajtu mojaprvaplata.gov.rs, oglasila je četiri slobodne pozicije za radno mesto vaspitač, takođe potražuje i četiri medicinske sestre-vaspitače.

Fabrika „Leoni“ u Malošitu raspisala je nekoliko pozicija za one sa visokim obrazovanjem, odnosno potražuju  dva inženjera mašinstva, inženjera bezbednosti i zdravlja na radu, diplomiranog ekonomistu i diplomiranog psihologa.  Takođe, ova kompanija u Malošištu ima slobodne pozicije i za svršene srednjoškolce pravno-poslovnog smera,  petoro ekonomskih tehničara i  četiri magacionera sa završenom bilo kojom srednjom školom.

Po jednu slobodnu poziciju  oglasili su poslodavci: GACO doo Kočane, Extra Kop Plus Doljevac, Apotekarska ustanova Niš, Apotekarska ustanova “BENU” Beograd, VUČKOVIĆ PREDRAG PR, Servis za opravku motornih vozila iz Doljevca, „ČIvčija“ auto-mehaničarska radnja u Doljevcu, AUTO VOŽD Doljevac, Drajel-TVS iz Pukovca i benzinska pumpa RADUN AVIA.

Kada je reč o načinu prijavljivanja, kandidati će, kao i poslodavci, najpre obaviti registraciju preko sajta e-Uprave, a potom će otvoriti profil na sajtu Moja prva plata gde će uneti sve potrebne informacije o sebi i svom obrazovanju.

Kandidati koji su se prijavili prošle godine i nisu izabrani za učešće u Programu, a žele da učestvuju i ove i ispunjavaju uslove, koristiće prethodno kreirane naloge na Portalu za elektronsku identifikaciju – eID-ju, pristupaće direktno portalu Moja prva plata i kreirati svoj novi profil. Svi ostali će morati prvo da kreiraju nalog na Portalu za elektronsku identifikaciju – eID-ju, pa potom da se prijave na portal Moja prva plata.

NSZ će proveriti da li su bili u radnom odnosu budući da je uslov da budu nezaposleni ili da je radno iskustvo koje su imali bilo kraće od devet meseci i da u poslednjih šest meseci nisu bili u radnom odnosu kod poslodavca kod koga konkurišu.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *