Promocija TOK-a u Narodnoj biblioteci Žitorađa

Danas, sa početkom od 18 časova, u prostorijama Narodne biblioteke u Žitorađi biće održana promocija časopisa ”TOK” .

Pred okupljenima u Žitorađi će o TOK-u govoriti urednici Saša Milovanović, Dragan Ognjanović i Miloš Krasić.

Časopis za književnost, kulturu i društvena pitanja „TOK“ ima tradiciju dugu skoro pola veka. „TOK“ izlazi dva puta godišnje u izdanju Književnog društva „Rade Drainac“, koje postoji i radi u okviru prokupačkog Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“.

  • Časopis „Tok“ je najstariji časopis za književnost, kulturu i društvena pitanja u Topličkom okrugu i ima jako dugu tradiciju. Prvi broj je izašao 1966.godine, najpre kao list, a tek kasnije kao časospis- kaže za radio Koprijan Dragan Ognjanović urednik časopisa i direktor biblioteke u Prokuplju.
Dragan Ognjanović urednik časopisa

Redakcija časopisa dolazi u Žitorađu da bi promovisala 55. broj časopisa „TOK“ koji je ovog puta prilično raznovrstan i uredništvo je na zanimljiv način propratilo sva kultura i književna dešavanja, ali sa posebnim osvrtom na  kulturnu i književnu scenu na lokalnom nivou.

  • Časopis „TOK“ se trudi da izađe iz Prokuplja i da se promoviše  gde ljudi žele da nas čuju upoznaju se sa našim radom. Želja nam je da časopis okupi sve generacije ljubitelja kulture i pisane reči-kaže jedan od urednika časopisa “TOK” Ognjanović.

On je dodao da imaju česte promocije u Nišu i okolnim mestima, tako da je promocija u Žitorađi zapravo motivacija da se i građani ove opštine uključe i stvore novi krug saradnika u kreiranju ovog kulturnog časopisa.

Na večerašnjoj promociji u Žitorađi biće članovi redakcije časopisa “TOK” Miša Krasić,saša Milovanović, Dejan Ognjanović i  Srbijanka Stanković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *