home Društvo, Vesti Raspisan konkurs za vatrogasce, za Doljevac jedno radno mesto, prijave do 6.aprila

Raspisan konkurs za vatrogasce, za Doljevac jedno radno mesto, prijave do 6.aprila

Ministarstvo  unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, a svi zainteresovani se mogu prijaviti do 6. aprila 2022.

Pravo učešća na konkursu ima lice koja su državlјani Republike Srbije, koja najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaklјučenja konkursa, da nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaklјučenja konkursa, kao i da imaju završenu srednju školu. Jedan od uslova je i da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali i važeća nacionalna vozačka dozvola za upravlјanje motornim vozilom „C“ kategorije ili da da imaju B klategoriju, a da C polože za godinu i po dana od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Prema objavljenom konkursu traži se po jedan vatrogasac za područje opština Doljevac i Aleksinac, dvojica za Gadžin Han, a 12 za Niš.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

One thought on “Raspisan konkurs za vatrogasce, za Doljevac jedno radno mesto, prijave do 6.aprila

  1. Auu sad i vatrogasci!A mi nemamo ni hitnu pomoc.Kad se zove hitna Niska naravno ne dolazi ovde a ova se tzv hitna iz Doljevca uputi na primer u Leoni po radnika samo vozac saniteta bez lekara. Uzasno stanje u zdravstvu.A sad i vatrogasac jedan pa ce da gasiiii mozda 1 smena pa kad pozoves kazu izvinite zapalite se sutra od 7 do 14

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *