Šahovski turniri u Šarlincu i Perutini

Šahovski klub „Koprijan“ iz Klisure u saradnji sa OŠ „Vuk Karadžić“ i Mesnom zajednicom Perutina organizuje šahovski turnir rekreativnog karaktera u Perutini. Turnir će biti održan u nedelju 5.maja u prostorijama škole u Perutini sa početkom u 10 sati. Kako kaže Radivoje Mitrović, predsednik ovog kluba, cilj ovog turnira je aktiviranje ruralnog i sportskog turizma, ali i upoznavanje dece sa osnovama šaha. Mitrović dodaje da bi deca  trebalo što češće da igraju šah zbog velike koristi za njihov intelekt, uravnoteženi razvoj i funkcionisanje celokupne ličnosti.

On je istakao da škole i nastavnici imaju sve manje vremena da se posvete ovoj igri i cilj ovog turnira je da promoviše ovu igru kao sportsku disciplinu među školarcima. Takođe, odrasli imaju priliku da pokažu svoje igračko umeće. On se nada da će turnir postati tradiconalan, a za takmičare predviđena su priznanja za učešće.  Plan je da se turnir održava svake godine u Perutini u mesecu maju.

Takođe, Šahovski klub „Koprijan“ protekle nedelje održao je šahovski turnir u Šarlincu za osvajanje II kategorije. Mitrović dodaje da je ovim selekcionim turnirom dobio kvalitetne učesnike koji će se nadmetati u daljim takmičenjima koja ih očekuju. Takmičari koji su zauzeli prva tri mesta na tabeli dobili su višu kategoriju u šahu, a to su Miljan Jovanović i  Tomislav Mirković iz Šarlinca kao i Dejan Đorđević iz Čečine.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *