U Kuršumliji dan žalosti zbog jutrošnje tragedije

Zbog teške saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila kod Kuršumije, i u kojoj je poginulo pet osoba a još pet teže i lakše povredjeno, u tamošnjoj lokalnoj samoupravi su četvrtak 02. maj proglasili danom žalosti.

“Dan žalosti otpočinje u 0,00 sati a završava se u 24,00 sata dana 02.05.2019. godine.U vreme žalosti svi organi, organizacije i druga pravna lica na području opštine Kuršumlija dužni su da zastavu spuste na pola koplja.Svi lokalni mediji su dužni da emituju Odluku o proglašenju dana žalosti i da u vreme njegovog trajanja usklade programsku šemu i emituju prikladne emisije”, stoji u saopštenju koje je objavljeno na sajtu opštine Kuršumlija.

Podsetimo, u sudaru autobusa Niš-ekspresa i kamiona kod sela Barlovo kod Kuršumlije, pet osoba izgubilo je život. Nakon sudara autobus se zapalio, a nadležnim službama bilo je potrebno nekoliko osati da izvuku ugljenisana tela žrtava. U ovoj nezapamćenoj tragediji poginuli su vozači autobusa i kamiona S.N. i Z.K. kao i troje putnika I. V. , J.R. , B. P., svo troje iz Kuršumlije, a medju njima dve medicinske sestre. Jedna od njih preminula je na licu mesta, a druga na operacionom stolu niškog Kliničkog centra, gde je prebačena nakon ukazane prve pomoći u prokupačkoj bolnici. Na niškoj klinici nalaze se i dva rodjena brata 57-godišnji V. R. i 58-godišnji V. R., koji su u ovoj nesreći zadobili teške povrede. Prema poslednjim informacijama njihovo stanje je stabilno.

Autobus je išao iz pravca Kuršumlije za Niš, kada je skrenuo na levu stranu puta, dok je šleper prevozio robu ka Kosovu. Saobraćaj je na toj deonici puta bio u prekidu do kasno popodne, kada je ta deonica ponovo puštena za saobraćaj.

J. Kozomara

 

Foto: Prokuplje na dlanu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *