Sneg sve zakomplikovao

Zbog snega koji neprekidno pada od utorka, ovoga jutra saobraćaj se otežano odvija u opštini Doljevac. Zabeleženo je, ovih dana i nekoliko manjih saobraćajnih nezgoda, i izletanja sa kolovoza, o čemu je radio Koprijan izveštavao, a i jutros se kako smo saznali, jedan autobus zaglavio i preprečio put na nadvožnjaku ka Belotincu, što je zaustavilo saobraćaj na toj deonici. Iz tog razloga djaci iz okolnih mesta koji pohadjaju nastavu u školi u Belotincu morali su deo puta od nadvožnjaka do škole da predju peške, jer školski autobus nije mogao dalje.

Inače, kako je radio Koprijanu rekao direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Goran Ilić, još uvek se ne zna da li će časovi u Belotincu i dalje biti skraćeni zbor kvara na kotlu za grejanje, jer se radi na njegovoj popravci, ali su očekivanja da tokom današnjeg dana ovaj problem bude rešen. S druge strane sigurno je da će časovi u Mekišu, takodje zbog problema sa grejanjem, i dalje biti skraćeni, jer se koriste alternativni načini za zagrevanje prostorija, grejalicama, što nije dovoljno da bi učionice bile tople kako treba.

Inače, ovog jutra zbog snežnih padavina, koje prave velike probleme naročito u naseljima na obroncima Seličevice,  ni školski autobus nije mogao do Rusne, pa za djake iz ovog sela jutros nije bilo organizovanog prevoza  do škole u Doljevcu. Učenici su morali da se snadju na druge načine ili da danas izostanu sa časova.

U ostalim isturenim odeljenjima, kao i u matičnoj školi u Doljevcu, kako nam je rečeno u upravi škole, trenutno nema većih problema u odvijanju nastave.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *