Srđan Jovanović na Kragujevačkom polumaratonu

peci 2Srđana Jovanovića ”Pecija”  svi znaju kao dugogodišnju vedetu fudbalskog kluba u Žitorađi, tokom Srpskoligaških dana. Ono što je Srđana izdvajalo od ostalih igrača na terenu jeste urođena hitrost u nogama, i trkačke sposobnosti, kojima je sve svoje čuvare na levoj strani terena ostavljao u prašini, kad krene u trk.
Danas, par godina po završetku fudbalske karijere, Srđan koji je navikao na sportski život, odlučio je da se oproba u maratonu i polumaratonu, i za sada to radi sa velikim uspehom. Srđanov najzapaženiji rezultat je osvojeno drugo mesto u brdskoj trci u Kosjeriću u trci na 11,5. Lični rekord mu je 1h 39 minuta za 21 kilometar na polumaratonu u Kruševcu. Trčao je još  i polumaraton u Vranju.
Srđan će u nedelju reprezentovati Žitorađu na polumaratonu u Kragujevcu,pa je  tim povodom  naša reakcija razgovarala sa njim.

peci 1– Srđane, otkud Vam ideja baš za maratonom i polumaratonom ? 

Oduvek mi je bila želja da trčim polumaraton i maraton od malih nogu ,ali sam se opredelio za fudbal. Kada sam prestao da se bavim fudbalom počeo sam sa trcanjem i nisam se pokajao.
Da li je pre prve trke postojala dilema u Vama ”mogu li ja ovo” ?

Pre prve trke je postojao strah i imao sam tremu da li mogu istrčati polumaraton ali sve je bilo super i odmah sam ostavio dobar utisak.To mi je dalo snage da treniram još jače.

Šta Vam prolazi kroz glavu tokom trke, pomišljate li nekad na odustajanje ?

peci 3Dok trčim fokusiram se na trku samo, jer sam rešen da ostvarim što bolji rezultat, u svakoj trci i nikad ne bih odustao, pa makar stazu prepešačio.
Planirate  li neke ozbiljnije rezultate ?

Naravno, planiram ozbiljnije rezultate, ali ipak treba još vremena za tako nešto. Moram ovom prilikom da kažem da sam, od kada  saradjujem sa trenerom Nenadom Živkovićem iz Kruševca počeo da ostvarujem zapažene rezultate .Takođe, se puno zahvaljujem predsedniku opstine Ivanu Stanojeviću i zameniku Saši Cekiću na pomoći i podršci.

N. Tonić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *