home Hronika, Vesti Tri godine zatvora za vozača BMV-a za saobraćajnu nesreću kod Belotinca 2019. godine

Tri godine zatvora za vozača BMV-a za saobraćajnu nesreću kod Belotinca 2019. godine

Teška saobraćajna nesreća koja se 2019. godine dogodila na putu Niš-Doljevac, kod skretanja za Belotinac, u kojoj je jedna osoba poginula, a druga teško povredjena, dobila je  sudski epilog.

Naime, Nikola Slavković (29) iz Niša, prema pisanju Blica, osuđen je pred Višim sudom u Nišu, u sredu, na tri godine zatvora jer je vozeći pijan i pod uticajem kokaina 7. decembra pre dve godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Ekrem Alimanović (49 ) iz Leskovca, a teško povređen njegov sin Kristijan (24).

Teška nesreća dogodila se tako što je Slavković, sa 1,6 promila alkohola u krvi i pod dejstvom kokaina svojim BMW-om, krećući se 84 kilometara na čas, prešao u suprotnu traku i naleteo na „ford“ za čijim se volanom nalazio Ekrem, a čiji su automobil zbog kvara gurali njegov tast Nezir i sin Kristijan.

Sud je utvrdio da okrivljeni nije bio sposoban da te večeri upravlja automobilom i da nisu prihvaćeni njegovi navodi o tome koliko je pića navodno popio i kako se droga našla u njegovom organizmu.

Više javno tužuilaštvo tražilo je da se Slavković kazni sa najmanje pet godina zatvora, dok je odbrana isticala da on nije kriv, ali da ako sud ipak nađe elemente krivičnog dela, da bi se kućnim zatvorom postigla svrha kažnjavanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *