U školama počela probna primena ednevnika

OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac počela je sa probnom primenom elektornskog dnevnika. Nastavnici su prošli obuku, a sada imaju obavezu, da u probnom periodu, vode evidenciju preko elektronskog dnevnika. Kako kaže generalni direktor škole Goran Ilić već 1. septembra školske 2019/2020. godine  ova škola uvešće u svim odeljenjima i razredima elektronski dnevnik i tada će zvanično  biti u upotrebi.

  • Naši nastavnici i učitelji prošli su obuku za vođenje elektronskog dnevnika. U ovom probnom periodu vodiće se se sve evidencije, ocene, izostanci  i pratiti uspeh učenika, ali roditelji neće dobiti šifre za ednevnik, rek kako sam već napomenuo u pitanju je probna primena- istakao je Ilić.

Prema njegovim rečima elektronski dnevnik zamenjuje nastavnike u svim poslovima koji se tiču školske administracije. Dok u klasičnom dnevniku raspored časova, imena i prezimena učenika koji su odsutni sa časa nastavnik mora da upisuje ručno, na svakom času posebno, u elektronskom dnevniku on samo potvrđuje unapred pripremljene informacije, štedeći na taj način vreme za rad sa učenicma.

Kako bi se obezbedila veća objektivnost, ideja je da sve ocene učenika mogu da vide samo razredni starešina, direktor, a da nastavnici mogu da vide samo svoje ocene, a ne ocene svojih kolega.

Ilić ističe da nastavnici više ne moraju voditi evidenciju ocena u posebnim sveskama, ne bi li potom konačnu ocenu uneli u dnevnik. Sada unose sve ocene direktno u dnevnik, koji računa prosek ocena za svaki predmet, kao i prosek ocena iz svih predmeta zajedno.

Predviđeno je i da roditelji dobiju šifre kako bi mogli da pristupe elektronskom dnevniku i vide ocene i izostanke svoje dece. Prema rečima generalnog direktora Ilića, na početku nove školske godine roditeljima biće date šifre i objašnjenje kako da pristupe ednevniku i prate ocenjivanje  dece.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *