U toku zamena uličnih sijalica, a iz JKP najavljuju i LED osvetljenje

Popravka ulične rasvete u opštini Doljevac u punom je jeku. Kako je Radio Koprijanu rekao direktor JKP Doljevac koje je zaduženo za ovaj posao Dalibor Stamenković, radovi su započeli 1.aprila, a za 10 do 15 dana, trebalo bi da budu zamenjene dotrajale sijalice u svim naseljima na našoj teritoriji.

Oko 60 odsto ovog posla, ističe, već je završeno. –Preostala su još sela Malošište, Šainovac, Pukovac i Kočane.

Takodje, kako dodaje, u narednom periodu očekuje se i osavremenjavanje  uličnog osvetljenja u opštini Doljevac, s obzirom na to da su u toku pregovori sa izvodjačima radova da se uvede  LED rasveta i to ne samo u cilju praćenja savremenih trendova, već zbog značajne uštede u potrošnji električne energije. Stamenković još uvek ne želi da iznosi detalje o novom poslu zbog pregovora koji su u toku, ali se kaže nada da će i taj značajan projekat vrlo brzo biti realizovan. – Vidite i sami da se ove obične sijalice brzo kvare i da svake godine moramo da popravljamo uličnu rasvetu, što iziskuje puno i vremena i novca. Samo zamena sijalica košta oko 3 miliona dinara, a godišnji trošak za struju preko 6 miliona dinara.

Ukoliko bude postignut dogovor, planira se da u celoj opštini budu postavljene LED sijalice koje imaju garanciju od 25 godina, kaže naš sagovornik, a ušteda struje bila bi izmedju 50 i 60 odsto.

J.K/D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *