Učeničke kompanije Srednje škole Doljevac danas se predstavljaju na Regionalnom takmičenju

Učeničke kompanije Srednje škole Doljevac učestvuju danas na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugoistočne Srbije u Delta tržnom centru u Nišu, a svojim originalnim idejama nastojaće da izbore plasman na Nacionalno takmičenje. Ovdašnji srednjoškolci učestvuju prvi put, a predstavljaju se sa dve učeničke kompanije.

Učenička kompanija  “Clupco” bavi se ručnim radom i izradom proizvoda na razboju, šalova, podmetača i omotača za šolje koji čuvaju toplotu, zatim jastučića od vune i ukrasa od recikliranog materijala, kaže profesorka Sunčica Andjelković, koja je pored Marije Crnalić i Andrijane Knežević mentor ove kompanije.

Druga kompanija doljevačke škole je “DecoHome”, koja se bavi proizvodnjom ekološki prihvatljivih proizvoda od recikliranih materijala za domaćinstvo, a njihovi mentori su Dušica Milošević i Vukica Marković.

Danas se za titulu najboljih u jugoistočnoj Srbiji nadmeću ukupno 32 učeničke kompanije ovog dela zemlje.  Inače, predstavljanje traje do večeras, kada će biti proglašeni i pobednici.

Na svakom regionalnom takmičenju žiri će izabrati najbolje učeničke kompanije iz tog dela Srbije koje će se direktno plasirati na Nacionalno takmičenje koje će biti održano od 19. do 21. maja u Beogradu. Pobednik na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju u julu 2024. godine na Siciliji.

Inače, sva regionalna takmičenja učeničkih kompanija su sajamskog karaktera, svaki tim ima štand u tržnom centru i zauzima svoju poziciju predstavljajući proizvode i usluge koje su učenici razvili u tekućoj školskoj godini.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *