Uskoro kompletna rekonstrukcija škole u Malošištu

Dugo najavljivana rekonstrukcija škole u Malošištu ovih dana bi trebalo da dobije svoj epilog. Naime, kako kaže generalni direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu Goran Ilić sve je završeno što se tiče dokumentacije i dopune projekta. Prema njegovim rečima sredstva su odobrena i ovih dana očekuju dozvolu za raspisivanje tendera za rekonstrukciju  škole u Malošištu.

  • Nadležno Ministarsvo tražilo je dopunu dokumentacije projekta rekonstrukcije ovog objekta.Mi smo sve to dostavili i nadam se da će ovih dana stići dozvola za raspisivanje tendera.- kaže Ilić u izjavi za radio Koprijan.

Međutim, to ne znači da će radovi odmah po raspisivanju tendera i početi. Zakonski rok trajanja raspisanog tendera je mesec dana, tako da početak radova možemo očekivati za dva meseca. Kako ističe Ilić to je ogroman posao i radovi će trajati od pet do šest meseci.

  • Radovi podrazumevaju kompletnu zamenu podova u učionicama, unutrašnje stolarije, osvetljenja. Biće urađena kompletna izolacija krova, ali i spoljašnja fasada sa izolacijom. Projektom smo predvideli i uređenje školskih terena i prilaza školi. – kazao je Ilić.

Da je reč o velikom projektu, govori u prilog i činjenica, da je vrednost radova blizu 78 miliona dinara.

  • Zbog obima radova deca će najverovatnije školsku godinu početi u Doljevcu ili Belotincu. Naime, radovi će trajati oko 6 meseci i mi smo već počeli da pravimo raspored koji razredi iz Malošišta će ići u školu u Doljevcu, a koja deca će pohađati školu u Belotincu. – rekao je Ilić.

Podsetimo, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je blizu 4 miliona dinara za rekonstrukciju kotlarnice u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Malošištu. Tom prilikom zamanjeni su stari dotrajali kotlovi, novim, kao i ugradnja gorionika za sagorevanje peleta kapaciteta 200 kW i cirkulacione pumpe. Takođe, početkom prošle godine, zamena je stolarija, na oko 70 otvora, čija je vrednost radova iznosila  oko  4 miliona dinara, a najveći deo finansiralo je Ministarstvo ekologiije uz pomoć lokalne samouprave.

M.Jovanović

One thought on “Uskoro kompletna rekonstrukcija škole u Malošištu”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *