Večeras u Doljevcu promocija romana ”Zavetna noć”

U Javnoj biblioteci u Dolјevcu u petak 24.03.2023. sa početkom u 19 časova biće održana promocija romana ”Zavetna noć” autora Nemanje Tonića. Knjiga je iz štampe izašla prvog marta, a promocija u Dolјevcu će biti druga u nizu, nakon Žitorađe.  Roman prati hronološki radnju od 15 do 21. veka i Ahmeda pašu kao glavnog protagonistu Zavetne noći, koji se nakon dvadeset godina vraća u svoj zavičaj da ispuni svoj amanet i sa sobom ponese nazad u Carigrad najveću tajnu Dobrič polјa.

Roman prvenac Nemanje Tonića „Zavetna noć“ predstavlјa čudesno narativno pletivo u kom se vešto prepliću lјudske sudbine, tajne i velike istorijske istine. Zauzevši pametnu poziciju i vodeći čitaoca kroz priču iz ugla sveznajućeg pripovedača, autor otkriva talenat za pričanje i razumevanje kako tokovi istorije, legende i narodnih predanja utiču na malog čoveka. Skloplјen kao kompaktan i čvrst mehanizam, roman „Zavetna noć“ je zapravo priča u priči. Iako se već u prologu opisuje nekadašnji rimski grad Žitorađsko kale i zavetovanje Ahmedovo dalekog septembra, 1480. godine, prvo poglavlјe romana prati mladića Nestora i smešteno je u 2018. godinu. Savremeno doba je „scenografija“ na kojoj se raspliće zamršena prošlost i gde se da naslutiti tajna „o kojoj svi nagađaju“ kaže recenzentkinja ovog romana Srbijanka Stanković, književnica iz Prokuplјa.

Toniću, koji je inače novinar regionalne televizije Zona Plus i saradnik Radija Koprijan i Dobričkih internet novina, je ovo roman prvenac. On kaže da očekuje lepu promociju i pre svega, druženje sa dolјevačkom publikom.

‘Drago mi je da ću imati prilike da promovišem roman prvenac i u Dolјevcu. Pozvao bih sve Dolјevčane da dođu u što većem broju i da svi zajedno pokušamo da odgonetnemo tajnu o Zavetnoj noć ”, kaže autor Nemanja Tonić.

Pored samog autora na promociji će o knjizi govoriti književnici Goran Pop Antanasković i Mirolјub Vulić Mića. Knjiga se može kupiti na samoj promociji po ceni od 700 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *