Zadruge sve popularnije

Kooperanti na nedavnom skupu u prostorijama zadruge
Kooperanti na nedavnom skupu u prostorijama zadruge

Nekada su zemljoradničke zadruge  ulivale sigurnost srpskom poljoprivredniku, a posle godina koje su nam donele gašenje istih čini se da smo na putu oživljavanja pomenutih udruženja poljoiprivrednika.

Jedna od novoosnovanih zadruga je i  Agro Južna Morava u Pukovcu, koja je okupila kooperante iz Nišavskog, Topličkog i Jablaničkog okruga. Direktor zadruge Milena Perić kaže da sa zadrugom kooperira 60 poljoprivrednika, a glavni cilj je unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz jeftinju nabavku repromaterijala  i  hemijskih sredstava za zaštitu biljaka. Ona kaže da će zadruga pomagati i oko što povoljnijeg plasmana proizvoda na tržište. „Od aktivnosti koje smo već sproveli, je nabavka 25 tona veštačkog djubriva za prolećnu setvu , a trenutno radimo nabavku semenskog kukuruza za svoje kooperante“- rekla je Milena Perić direktor zadruge.

Miodrag Veljković kooperant kaže da je veoma zadovoljan uslovima koje  pruža zadruga, jer nabavkom jeftinog repromaterijala, imamo mogućnost za veću zaradu.

Inače zadruga Agro Južna Morava prošle godine i pored dobro predstavljenog projekta, zbog nedostatka sredstava nije dobila subvenciju države.

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *