home Društvo, Vesti Danas u Doljevcu održan memorijalni turnir u šahu

Danas u Doljevcu održan memorijalni turnir u šahu

Danas je u organizaciji udruženja invalida „Živeti uspravno“, u holu Javne biblioteke u Doljevcu, održan memorijalni turnir u šahu i na ovaj na  Kako kaže Dragana Božić sekretar udruženja, pored članova ovog udruženja turniru su prisustvovali i uzeli učešća i korisnici Doma za stara i invalidna lica u Doljevcu i Udruženje distrofičara iz Niša.

  • Naše udruženje je ovim okupljanjem obeležilo deset godina od smrti našeg dugogodišnjeg predsednika Milana Rađenovića, koji je bio ujedno i potpresednik Udruženja distrofičara Niš –  rekla je Dragana Božić u izjavi za radio Koprijan.

Memorijalnom turniru u šahu prisustvovala je i članica Upravnog odbora Nacionalne organizacije za retke bolesti Biljana Đorđević.

  • Mi smo u razgovoru sa gospođom Biljanom saznali mnogo o retkim bolestima i pravima koje imaju oboleli. Nama to puno znači, jer sada znamo kako da naši članovi, ukoliko ima potrebe, mogu da ostvare svoja prva- rekla je Božićeva.

Biljana Đorđević  je istakla da retka bolest podrazumeva svaku bolest koja se javlja kod manje od 1 od 2.000 građana, ali se jedan broj retkih bolesti javlja i kod 1 u nekoliko stotina hiljada ili miliona ljudi. Prema proceni Evropskog Komiteta, 6% do 8% populacije ima neku retku bolest.

Danas su bili prisutni i članovi Udruženja distrofičara iz Niša, a kako kažu uvek rado odazovu pozivu doljevačkog udruženja i da su gosti turnira od samog početka.

  • Godinama unazad imamo odličnu saradnju sa udruženjem iz Doljevca i realizujemo brojne zajedničke aktivnosti- kažu iz Udruženja iz Niša.

Inače, današnje takmičenje u šahu proteklo je u odličnoj atmosferi, a pobednicima su uručene medalje.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *