home Društvo, Vesti Književno veče, humanitarnog karaktera u Javnoj biblioteci u Doljevcu, promocija romana “Obećanje jedne tetke”

Književno veče, humanitarnog karaktera u Javnoj biblioteci u Doljevcu, promocija romana “Obećanje jedne tetke”

Književno veče, humanitarnog karaktera, na kojem će se pored promocije knjige „Obećanje jedne tetke“, autorke Jelena Pavlović, prikupljati sredstva za kupovinu medicinskog aparata za lečenje dece, biće održano u Javnoj biblioteci u Doljevcu u petak, 19. novembra od 17 časova, saopštavaju iz ove ustanove kulture.

Priča romana nas vodi u Niš, u veliku porodicu punu međusobne pažnje i podrške. Kada se posle dugo godina bitke za potomstvo konačno desi ono najlepše, sreći neće biti kraja u iščekivanju toliko dugo željenog novog, najmlađeg člana. Međutim, kada se vest puna radosti i ružičastih snova pretvori u surovu realnost prevremeno rođene bebe kojoj bespoštedna borba za život tek predstoji, sve će postati moguće, i ono najbolje i ono najgore. Životi svakog od njih svešće se tada samo na jednu misao – molitvu da Nemanja preživi i postane zdravo dete.

Autorka romana, Jelena Pavlović iz Niša, ujedno je i glumica, a „Obećanje jedne tetke“ inspirisano je istinitim događajem sa primesama fikcije. Knjiga je posvećena prevremeno rođenoj i preminuloj deci, s namerom da kroz priču podigne svest društva o njima, jer smatra da se malo govori o ovoj deci i da ona zaslužuju mnogo veću pažnju. Zato se i promocije njenog romana u mnogim mestima Srbije održavaju u vreme kada se obeležava i Sv. dan prevremeno rodjene dece 17.novembar. Inače, u Srbiji se godišnje više od 4.000 beba rodi pre vremena, odnosno 11 svakoga dana.

Iz Javne biblioteke pozivaju sve ljubitelje pisane reči, kao i sve humane ljude da prisustvuju ovom dogadjaju. Promocija se održava u maloj sali Javne biblioteke.

J.Kozomara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *