home Društvo, Vesti Odložene Južnomoravske riblje čarolije

Odložene Južnomoravske riblje čarolije

Južnomoravske riblje čarolije, 13. po redu, odložene su do daljnjeg, jer je poznato izletište na obali reke u Klisuri, zbog nadošle Južne Morave poplavljeno.

Organizator, Javna biblioteka Doljevac, najavio je ovu značajnu manifestaciju za nedelju, 28.juna, ali zbog vremenskih uslova biće odložena.

Svake godine na obali Južne Morave kod Klisure okupi se veliki broj ljudi, kako učesnika tako i posetilaca kako bi uživali u raznim sportskim takmičenjima i degustaciji čuvene riblje čorbe. Direktor Javne biblioteke, Bogi Mitić kaže da je sve bilo spremno za održavanje ovog značajnog kulturno-zabavno-sportskog događaja, ali je visoki vodostaj reke naneo mulj i trenutno je ova površina neuslovna za održavanje manifestacije.

Za ovaj događaj sve je bilo pripremljeno, ekipe su bile prijavljenje za nadmetanje u sportskim takmičenjima, kao i za pripremanje riblje čorbe. Za najmlađe posetioce bilo je dogovoreno da bude  prisutan i konjički klub Nonius iz G.Međurova.

Mitić ističe da ova manifestacija nije otkazana, već samo odložena, dok se ne steknu adekvatni uslovi, a za posetioce bio je pripremljen i bogat kulturno-zabavni program. Trebalo je da  ovdašnju publiku zabave svojim  umećem Kulturno umetničko društvo iz Jasenice i nastupi solo pevača iz naše opštine Jovica Zdravković-Šuca, Dragan Stojanović–Žabac, Miroslav Stojković-Ćosa, Kristina Petrović i drugi.
Bile su i obezbeđene  vredne nagrade za pobednike u svim disciplinama takmičenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *