home Društvo, Vesti Druženje najmlađih sa vatrogascima-spasiocima u Doljevcu

Druženje najmlađih sa vatrogascima-spasiocima u Doljevcu

Deca iz Predškolske ustanove „Lane” Doljevac i osnovci nižih razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu  družila su se danas sa vatrogasno-spasilačkom jedinicom Doljevac.

Vatrogasci-spasioci su mališanima održali predavanje, upoznali ih sa opremom koju koriste za gašenje požara i objasnili kako postupaju u vanrednim situacijama. U školskom dvorištu u Doljevcu danas je izložen i deo vozila i opreme, a deca u učenici su radoznalo gledali i pitali pripadnike ove jedinice o opremi i poslu kojim se bave.

Uz osmeh, vatrogasci-spasioci su mališanima strpljivo objašnjavali kako postupaju u vanrednim situacijama i uključivali ih u pojedine segmente dejstvovanja.

Objasnili su da su tu da pomognu građanima i u dobru i u zlu, a svojom hrabrošću svakodnevno spremni da se suoče sa vatrenom stihijom, poplavama i u drugim kriznim situacijama.

Vaspitačice i učiteljice objasnile su deci da je ovo odlična prilika za razgledanje vatrogasnih vozila i opreme, kao i druženje i razgovor vatrogasaca – spasilaca sa građanima, posebno sa decom.

Ovo je inače tradicionalno druženje koje su sprovodili pre pandemije korona virusa, ali zbog aktuelne situacije, sada je druženje bilo zakazano samo u Doljevcu, a ranije su obilazili sve škole u opštini Doljevac.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *