Počela podela novčane pomoći roditeljima prvaka

Danas je počela podela novčane pomoći roditeljima prvaka, a novac je obezbedila, kao i svake godine, lokalna samouprava. Ove godine 125 mališana dobiće po pet hiljada dinara. Prema rečima Gorana Ilića, generalnog direktora OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu, novac je danas  uručen roditeljima đaka prvaka u Čapljincu, Belotincu, Knežici i Malošištu.

On je prilikom uručenja novca roditeljima u Malošištu napomenuo da će đaci ove škole od 15.oktobra početi da pohađaju nastavu u Doljevcu i Belotincu, jer će tada početi radovi na rekonstrukciji i sanaciji škole.

U četvrtak, 11.oktobra, novac će biti uručen roditeljima mališana koji idu u prvi razred u Doljevcu u 8 sati, zatim u Kočanu u 8:15, Šainovcu u 8:30 i u Pukovcu u 13:00 sati.

U petak, 12.oktobra, u 8 sati podela pomoći roditeljima đaka prvaka biće nastavljena u 8 sati u Šarlincu, u Orljanu u 8:15 i u Mekišu 8:30 sati.

Iz doljevačke škole napominju da roditelji sa sobom treba da ponesu ličnu kartu kako bi preuzeli novčanu pomoć u iznosu od pet hiljada dinara.

Izdvajanjem novčanih sredstava u budžetu za pomoć roditeljima prvaka želja lokalne samouprave je da im na taj način malo olakša izdatkezbog polaska đaka u školu i ovo je odličan primer dobre prakse i potvrda odgovornog ponašanja lokalne samouprave prema učenicima.

Dodajmo i to da je ove godine, prvi put u školske klupe, seo najmanji broj đaka u istoriji doljevačke škole.

M.Jovanović

One thought on “Počela podela novčane pomoći roditeljima prvaka”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *