U toku obuka ovdašnjih djaka za takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst u Doljevcu i učenici OŠ „Vuk Karadžić“ i ove godine se ozbiljno pripremaju za predstojeće takmičenje u pružanju prve pomoći. Obuke zainteresovanih djaka u Doljevcu, Pukovcu i Malošištu uveliko su u toku, s obzirom na to da će opštinsko takmičenje biti održano sredinom maja meseca. A oni najbolji svoje znaje i umeće, neophodno kako bi se u prvim trenucima nakon povrede adekvatno delovalo i tako možda nekome i spasao život, imaće priliku da pokažu na medjuregionalnom takmičenju 8.juna.

Zainteresovanost ovdašnjih djaka, kako je Radio Koprijanu rekla Marija Milojević iz doljevačkog Crvenog krsta, i ove godine je veliko, ali kapaciteti su takvi da  samo po šestoro njih iz svake od tri škole koje su uključene u program obuke, mogu da uzmu učešća.

Medjutim, kako dodaje, u Crvenom krstu se ipak nadaju da će u budućem periodu, s obzirom na veliko  interesovanje,  postojati mogućnost da se još veći broj djaka uključi, tim pre jer su ovdašnji učenici na ranijim takmičenjima, koja se organizuju svake godine u ovo vreme, već pokazali zavidno znanje i beležili visoke plasmane, ali i kako bi iskazali svoju humanost i težnju da pomognu u spašavanju ljudskih života.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *