Učenik prvog razreda škole u Malošištu Jovan Jovanović iz Klisure osvojio 3.mesto na takmičenju „Misliša“ iz matematike

Učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” Doljevac, pokazali su odlične matematičke sposobnosti osvajanjem zapaženih rezultata na nedavnom takmičenju iz matematike “Misliša”2024.

Na ovom takmičenju, koje je poznato po svojoj matematičkoj zahtevnosti, učenici iz Malošišta su se pokazali kao pravi matematički talenti. Njihova veština i posvećenost matematičkim zadacima doneli su im visoke ocene i priznanja.

Jovan Jovanović iz Klisure učenik 1/9 odeljenja osvojio je treće mesto, a učiteljica Danijela Mitrović izrazila je ponos zbog postignutih rezultata učenika, ističući da se kontinuirano radi na podsticanju interesovanja za matematiku i podršci matematičkih talenata među učenicima.

  • Moji prvaci su pokazali izuzeto znanje što se tiče ovog takmičenja. Od pre par godina „Misliša“ je prilagođen i za učenike prvog razreda, jer  do tada oni nisu mogli da se takmiče. Jovan Jovanić je osvojio treće mesto, a Dušica Ilić je osvojila pohvalu- kaže učiteljica Danijela.

Ona ističe činjenicu da je Jovan đak koji svakodnevno putuje autobusom iz Klisure, ali ga to nije omelo da postiže izuzetne rezultate.

Učenici prvog razreda sa teritorije opštine Doljevac koji su učestvovali na takmičenju i osvojili pohvale su: Mijat Bulatović 1/10, Dušica Ilić 1/9, Tadija Ristić 1/10 i Jovan Jovanović koji je osvojio treće mesto.

Učenici drugog razreda koji su osvoji pohvale su: Sergej Kostić 2/8, Mijat Mitrović 2/8, Jakov Savić 2/6,  Selena Cvetanović 2/10.  

Učenici Vuk Mitić 3/6, Aleksa Smilјković 4/12 i Vasilije Živković 5/6  takpođe su odvojili pohvale.

Podsetimo, Misliša je nacionalno matematičko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola (svi razredi), koje od 2006. godine organizuje Matematičko društvo “Arhimedes” iz Beograda.  Takmičnje Misliša ima dva nivoa: osnovni nivo i republičko finale. Takmičenje na osnovnom nivou održava se drugog četvrtka u martu svake godine, istovremeno u svim prijavlјenim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.  

Republičko finale (za najuspešnije takmičare na osnovnom nivou) održava se u Beogradu.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *